Ultimele Știri

Iohannis: L-am sfătuit pe vicepremier să își de-a demisia. Dl. Ponta face declarații belicoase pentru a uita opinia publică de faptul că a fost trimis în judecată

Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a prezentat rezultatele vizitei la Bruxelles, iar potrivit acestuia țara noastră nu va fi afectată de fluxul de imigranți.

Țările UE vor sprijini o creștere a numărului de locuri de cazare în Grecia și țările balcanice în parteneriat cu Înaltul Comisariat pentru Refugiați.

„România nu este nici țară de tranzit nici destinație pentru acest flux de refugiați. Am participat doar pentru ca așa au dorit organizatorii având în vedere că fluxul de imigranți se află în apropierea granițelor noastre.”, a spus Klaus Iohannis. 

„Am propus un sprijin pentru Grecia o colaborarea mai bună cu Turcia și o colaborare mai bună între țările balcanice. Suntem dispuși în continuare să creștem nivelul de imiplicare în acțiunile Frontex pentru a proteja frontierele UE.”, a mai adăugat președintele.

Klaus Iohannis a expus și cea mai fierbinte problemă din țara noastră, mai exact polițistului Bogdan Gigină, care și-a pierdut viața în timp ce conducea coloana vicepremierului Gabriel Oprea. 

„ Opinia publică este foarte preocupată de accidentul de săptămâna trecută când a murit un polițist aflat la datorie. L-am invitat pe vicepremier la o discuție. Am avut aceasta discuție în cursul acestei seri. L-am sfătuit pe vicepremier să își de-a demisia.”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebările jurnaliștilor:

  • Știți ce s-a întâmplat în seara accidentului? Era o situație de urgență(pentru Gabriel Oprea)?

– Eu cunosc aspectele relatate de dl. Oprea, restul răspunsurilor le voi aștepta de la procurorii care anchetează cazul. 

  • Care a fost motivul cererii demisiei?

– Proasta gestionare a crizei. Într-o astfel de criză apare foarte multă emoție și opinia publică are nevoie de informație, inclusiv din partea șefilor celor implicați.  Gestionarea crizei a fost catastrofală. 

  • Ia-ți cerut un termen dl. Oprea?

– NU

  • Dl. Ponta a spus că mergeți la Bruxelles ca surda la horă?

Eu îmi fac treaba, dar Dl. Ponta este foarte belicos în ultima vreme, iar impresia mea este că prin această atitudine vrea ca oamenii să uite de faptul că ca a fost trimis în judecată pentru spălare de bani, fals în înscrisuri și evaziune fiscală.

  • Ce ne puteți spune despre imaginile cu dl.Dan Mihalache care ar fi adormit în timpul unei întâlniri bilaterale?

– Pur întâmplător eu sunt parte centrală la aceste întâlniri. Pot să vă spun că la nicio întâlnire nu am observat o astfel de poziție. Dacă omul era în timpul unei pauze, nu îl poate judeca nimeni pentru acea poziție. Este o încercare jalnică de a discredita echipa mea. 

  • Dacă ministrul de Intrene nu va demisona, cum va influența acest lucru relația dv. cu Gabriel Oprea?

– În situații de criză dau sfaturile pe care le cred potrivite. Demisia este unilaterală, acum, nu discutăm despre ce va fi după, ci despre ce s-a întâmplat azi. 

  • La Bruxelles s-a discutat despre cote obligatorii?

– La Bruxelles nu s-a discutat despre cote obligatorii și închiderea granițelor. Am vorbit la telefon cu Ponta și l-am invitat la o discuție. 

  • De ce este nevoie de protecția SPP pentru șefii de partide?

Da(…) CSAT a aprobat această inițiativă. SPP este inițiatorul acestui proiect.

  • Dosarul Revoluției a fost clasat, cum comentați?

– Am luat act de clasarea dosarului Revoluției. În principal considerăm că trebuie atacată decizia pe căile legale, respectiv va fi contestată inițial, conform discuțiilor cu Asociația 21 Decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*