Ultimele Știri

Iohannis îşi vrea casa înapoi: A contestat decizia definitivă şi irevocabilă a ÎCCJ

Klaus Iohannis

Familia Iohannis a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere prin care solicită strămutarea de la Curtea de Apel Braşov a dosarului având ca obiect contestaţia în anulare formulată împotriva deciziei instanţei din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, imobil obţinut cu documente falsificate.

Cererea de strămutare a fost depusă pe 17 decembrie 2015 şi are ca prim termen de soluţionare data de 17 februarie 2016. Klaus Iohannis consideră că presiunea mass-media este cauza care a produs decizia magistraţilor braşoveni, prin care acesta a pierdut locuinţa din centrul Sibiului. Iohannis face aceste demersuri deoarece imobilul pierdut stă la baza averii sale. 

Dacă decizia ar fi pusă în aplicare familia Iohannis ar trebui să restituie sutele de mii de euro obţinute fraudulos prin închiriere imobilului şi nu numai. Judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul, potrivit presei de casă a preşedintelui României.

Pe 4 ianuarie, magistraţii Curţii de Apel Braşov au amânat, pentru 25 ianuarie, judecarea contestaţiei în anulare depusă de familia Iohannis, în urma deciziei definitive şi irevocabile a instanţei braşovene din 12 noiembrie 2015, prin care Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului.

Carmen şi Klaus Iohannis au depus o contestaţie în anulare, după ce au pierdut definitiv procesul, la Curtea de Apel Braşov.

Imobilul în cauză, situat pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. În anul 1997, imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea.

Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*