Ultimele Știri

Iohannis în Varşovia: România reconfirmă disponibilitatea de a contribui la avansarea reformei în Ucraina

Klaus Iohannis şi Bronislaw Komorowski

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Varşovia, că a reconfirmat în cadrul discuţiilor cu omologul său polonez, Bronisław Komorowski, întreaga disponibilitate a României de a contribui, alături de Polonia şi alţi parteneri din UE, la avansarea proceselor de reformă din Ucraina.

Preşedintele României a afirmat, în cadrul declaraţiei de presă comune susţinută alături de preşedintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, că ”o parte importantă a discuţiei cu preşedintele polonez Bronisław Komorowski s-a referit la evoluţiile îngrijorătoare din vecinătatea noastră estică.

”Am reiterat susţinerea fermă a României pentru suveranitatea, independenţa şi intregritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”, a transmis şeful statului, precizând că a condamnat în termenii cei mai fermi ”deteriorarea gravă a situaţiei de securitate din sud-estul Ucrainei, exprimând în acelaşi timp speranţa în implementarea pachetului de măsuri convenit la Minsk, pe 12 februarie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că a reconfirmat, în cadrul discuţiilor oficiale, ”întreaga disponibilitate a României de a contribui, alături de Polonia şi alţi parteneri din Uniunea Europeană, la avansarea proceselor de reformă din Ucraina”.

De asemenea, preşedintele a anunţat că va organiza o întâlnire a liderilor de stat regionali, la Bucureşti, în toamna acestui an.

”Împreună cu domnul preşedinte Komorovski am convenit să organizăm în toamna acestui an, la Bucureşti, o nouă ediţie a unei întâlniri, la nivel de şefi de state, în formatul care a avut loc în iulie, anul trecut, la Varşovia, un format regional, pe care îl considerăm important, şi care întăreşte colaborarea regională şi este un instrument foarte util în pregătirea Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016”, a declarat Iohannis, în cadrul conferinţei de presă comune susţinută alături de preşedintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski.

Preşedintele României a adăugat că urmează să se stabilească, împreună şi cu ceilalţi şefi de state, data concretă a acestei întâlniri, care cu siguranţă va contribui la îmbunătăţirea coeziunii din regiune şi la armonizarea punctelor de vedere, în pregătirea Summit-ului NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis se află, joi, la Varşovia, unde efectuează o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui Republicii Polone, Bronisław Komorowski.

Klaus Iohannis şi Bronislaw Komorowski

Klaus Iohannis şi Bronislaw Komorowski

Klaus Iohannis şi Bronislaw Komorowski

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Iohannis în Varşovia: România reconfirmă disponibilitatea de a contribui la avansarea reformei în Ucraina

  1. Doresc reluarea discutiilor despre canalul fluvial Galati Gdansk care ar face Iasul Cernautiul si Lovul navigabile.Canalul este cu 22 de Km mai scurt canalul Dunare Marea Neagra. Corina Cretu pe coeziune poate finanta 80% din investitie. Productia hidro de pe Prut Nistru si Vistula intares independenta energetica est europena.
    Detalii http://www.evmd.uv.ro

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*