Ultimele Știri

Iohannis: Îi felicit pe toți economiștii români, din străinătate și din țară

Șeful statului i-a felicitat pe toți economiștii români care activează fie în țară, fie în străinătate, cu ocazia Conferinței Științifice Anuale a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate – ERMAS 2015, care are loc la Cluj-Napoca.

Președintele i-a încurajat pe economiști să participe, prin studii și cercetări, la ”îmbunătățirea politicilor și deciziilor economice ale României”. Acesta a ținut să precizeze că aceste eveniment care reunește toți economiști români din țară sau din afara granițelor,  este ”nu doar un motiv de comuniune și regăsire a colegilor de profesie, ci și o ocazie specială de dezbatere a ideilor economice”.

”Mă bucură să știu că sunt mulți ca dumneavoastră, care excelează prin profesionalism și dedicație, care ne reprezintă țara, prin performanțe deosebite, peste tot în lume. Îi felicit pe toți economiștii români, din străinătate și din țară, cu speranța participării tuturor, prin studiile și cercetările dumneavoastră, la îmbunătățirea politicilor și deciziilor economice ale României. Este important ca viziunea și experiența dumneavoastră să nu rămână neîmpărtășite, pentru a fi convinși că vom adăuga valoare către România și pentru România”.

De asemenea, în cadrul evenimentului, acesta a vorbit și despre relaxare fiscală, spunând că România are nevoie de ea, contând, însă, foarte mult modul în care se realizează aceasta.

”Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre”, susține președintele.

Acesta a pus accent pe educație, în discursul său, numind-o ca fiind cel mai important factor care poate duce către o evoluție a țării, din toate punctele de vedere. Conform președintelui, dacă România va avea o educație solidă, va avea, de asemenea, mai multe șanse către o piață competitivă și prosperă.

”Așa cum am spus și în alte rânduri, o societate nu poate fi, pe termen mediu său lung, mai bună decât sistemul său de educație. Prosperitatea, performanța economică, buna guvernare, democrația însăși se bazează pe calitatea capitalului uman. România va deveni competitivă și prosperă pe măsură ce educația va evolua și ea în această direcție. Cu toții ne dorim ca noile generații să poată performa cât mai bine, iar eficiența să devină criteriu determinant, indiferent de domeniul de activitate, concurențial, privat său public”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*