Ultimele Știri

Iohannis felicită SPP-ul la 25 de ani de la înființare

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj, la aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, în care ”remarcă modul în care instituţia a evoluat, adaptându-şi pregătirea în funcţie de riscuri şi ameninţări” şi devenind o structură modernă şi eficientă.

Şeful statului arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială că 7 mai este o zi deosebită, în special anul acesta, când instituţia împlineşte 25 de ani de la înfiinţare.

”Serviciul de Protecţie şi Pază este una dintre structurile importante ale sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Remarc modul în care instituţia a evoluat în această perioadă, adaptându-şi pregătirea şi intervenţia în funcţie de riscuri şi ameninţări. Astfel, Serviciul a devenit o structură modernă şi eficientă, iar rolul şi misiunile sale s-au extins în mod semnificativ pe plan intern şi internaţional”, afirmă preşedintele Iohannis.

Şeful statului mai arată că apreciază capacitatea de acţiune şi curajul dovedit de angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază în misiunile specifice, precum şi contribuţia adusă la organizarea, pe teritoriul României, a unor evenimente de anvergură, unele cu participare internaţională.

”Apreciez, totodată, performanţele cadrelor instituţiei în asigurarea protecţiei demnitarilor ONU în diferite teatre de operaţii internaţionale. Dovada recunoaşterii lor este aceea că Serviciului de Protecţie şi Pază i s-a încredinţat pregătirea de specialitate a personalului de securitate al Naţiunilor Unite, lucru care face cinste României. Într-o lume în permanentă schimbare, marcată de pericolele manifestărilor teroriste la adresa democraţiei şi a drepturilor omului, îmi exprim convingerea că Serviciul de Protecţie şi Pază va continua să-şi îndeplinească la standarde înalte misiunile specifice”, se mai menţionează în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Iohannis felicită SPP-ul la 25 de ani de la înființare

  1. Vrei să te pui bine cu securiștii? În afară de postat texte de clasa a doua mai știi ceva, băi, sasule?!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*