Ultimele Știri

Iohannis: Europenizarea totală a României, obiectiv principal

Președintele Klaus Iohannis se află pentru prima dată la Bruxelles, în calitate de Președinte al României. Acesta s-a întâlnit cu oficiali europeni și au discutat despre Europenizarea României.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu președintele Consiliului European, Donald Trusk, și  au discutat despre starea României și despre progresele pe care aceasta le-a făcut în ultimul timp. Pe parcursul discuțiilor, Klaus Iohannis a declarat că dorește finalizarea procesului de intergare totală a României în UE.

„Sunt foarte bucuros să spun că am găsit un punct de vedere identic cu al meu, cel al domnului Junker pentru România. Am subliniat dorința mea și a nostră, a românilor, de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană, de a deveni membru acceptat și respectat. Un lucru pe care l-am menționat și astăzi, europenizarea completă a României, este unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului meu„, a afirmat Klaus Iohannis.

Nu doar integrarea totală a României în UE s-a regăsit în discuțiile lui Klaus Iohannis ci au discutat despre intrarea României în Spațiul Schengen.

„Am discutat și am găsit că avem același punct de vedere asupra tematicii Schengen. Domnul președinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru România, în chestiunea intrării în spațiul Schengen. Am discutat despre MCV, iar, în câteva zile, vom avea un nou raport pe această speță. România a făcut progrese semnificative în consolidarea instituțiilor statului, în consolidarea statului de drept și a independenței justiției. Am avut puncte de vedere identice, în această chestiune”, a mai spus Iohannis.

De asemenea, atât în privința aderării la zona euro, cât și a gradului de absorbției a fondurilor europene, șeful statului a afirmat că este optimist.

„O temă importantă pentru noi e aderarea la zona euro. Un deziderat al României și românilor. Am căzut de acord, împreună vom lucra pe această speță. Am avut ocazia de a discuta pe fondurile europene. Am solicitat sprijinul pentru a ajuta România să crească gradul de absorbție și ne-a fost promis. Sunt optimist și în această privință. Am discutat despre cel mai recent pact încheiat, în România, în privința cheltuielilor pentru apărare. L-am informat pe domnul președinte că există această înțelegere și a fost apreciat acest lucru”, a adăugat Klaus Iohannis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*