Iohannis: Educația este calea spre succes, nu corupția, nepotismul, șmecheria sau câștigul facil

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 septembrie 2016
  • Politică

Președintele Klaus Iohannis, a fost prezent la deschiderea noului an școlar la Liceul ”Mihai Eminescu” din Capitală, unde a ținut un discurs despre importanța educației în calea cătrea succes, conform Agerpres.

„De mulți ani încoace pare că educația nu este neapărat calea spre succes în România sau că, de fapt, alte lucruri contează mai mult, că nu întotdeauna competența și performanța duc la apreciere, promovare și prosperitate. Mesajul pe care vreau să vi-l dau astăzi celor prezenți, dar și tuturor celor care ne ascultă și celor care încep școala este acesta: educația este calea spre succes și trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupția, nepotismul, șmecheria sau câștigul facil, ci educația, munca, determinarea și onestitatea”, a spus Iohannis.

Săptămâna viitoare va avea loc o nouă dezbatere regională, unde va fi abordat un subiect sensibil — evaluarea rezultatelor învățării în sistemul preuniversitar, a anunțat Iohannis.

„Cifrele de la examenul de Bacalaureat arată aceeași realitate tristă. În fiecare an, o parte din generație rămâne practic pe drum, iar înainte de Bacalaureat sunt numeroși elevi care nu obțin medii peste 5 la Evaluarea Națională. Fenomenul începe însă mult mai devreme, din clasele primare. ‘România educată’ nu își poate permite să lase pe drum pe nimeni, să irosească vreun talent și să distrugă vreun viitor. Școala este cea care formează caractere, insuflă valori, scoate la iveală și potențează ce este mai bun în fiecare”, a spus președintele, care i-a invitat pe toți profesorii din țară să participe la dezbatere.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *