Ultimele Știri

Iohannis, după ședința CSAT: ”Turcia rămâne un partener strategic al României și un aliat indispensabil al NATO”

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după ședința CSAT, că Turcia rămâne un aliat indispensabil al NATO, precum și un partener strategic al României.

Klaus Iohannis a discutat și despre brigada multinațională care va avea în vedere punere în practică a deciziilor istorice de la Varșovia.

„Sub conducerea consilierului pentru securitate națională din Administrația Prezidențială, să se pregătească toate demersurile. Aceste demersuri sunt multiple, unele chiar foarte complicate, începând de la clarificări legislative, până la elaborare unui calendar care arată foarte clar când și ce pas se face pentru constituirea acestor inițiative. Este nevoie de un grup de lucru interinstituțional. Suntem destul de ambițioși, iar militarii noștri au propus martie sau aprile ca și perioadă de constituire a acestei brigăzi multinaționale. Suntem în contact cu toți aliații interesați în vederea punerii în practică a deciziilor istorice de la Varșovia. Toate aceste măsuri vin în sensul aplicării Strategiei Naționale de Apărare și a consolidării țării noastre”, a spus șeful statului.

Referitor la situația din Turcia, Iohannis a subliniat faptul că țara condusă de Erdogan rămâne un actor important atât în relația cu România, cât și în ceea ce privește NATO și UE.

„Am evaluat situația din Turcia. Ca membru NATO, România este interesată de asigurarea securității și stabilității în regiune, precum și pentru respectarea spiritului democrației și statului de drept. România a condamnat tentativa de stat din Turcia. Turcia rămâne un partener strategic al României și un aliat indispensabil al NATO, un partener cheie al UE și un actor a cărei stabilitate și ancorare în setul de valori comune euroatlantice și europene sunt vitale pentru securitate”, a susținut președintele României.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*