Ultimele Știri

Iohannis, după discuțiile cu Merkel: Am propus crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului

iohannis-merkel

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Berlin că a propus în cadrul întâlnirii cu cancelarul german Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel şi cu premierul luxemburghez Xavier Bettel crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului.

“În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei”, a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

De asemenea, Iohannis a mai spus că există “un larg consens “în ce priveşte măsurile de prevenire a terorismului şi că în viitorul apropiat “cu siguranţă” vor fi la nivel european “măsuri foarte concrete” pentru îmbuătăţirea situaţiei.

Preşedintele a mai spus că securitatea internă şi externă a Uniunii Europene este o temă centrală în dezbaterile naţionale europene, adăugând că în UE au fost prea multe acte de terorism.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*