Iohannis, despre aleșii cu probleme penale: ”Insist pe curăţenia în clasa politică”

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită la Luxemburg, a declarat că a fost întrebat despre cum a fost posibilă alegerea persoanelor cu probleme penale. Acesta a menționat că insistă în continuare pe curățenia din clasa politică.

Iohannis a menționat că procesul de combatere a corupției din România este unul ”dureros” și foarte puțin înțeles, considerând că este obligația lui să insiste pe importanța schimbării clasei politice.

„Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi din păcate trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de a mea să insist foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice. Nu la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar că nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia în clasa politică”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, aflata într-o vizită de stat în Luxemburg.

În ceea ce privește rezultatele voturilor în urma alegerilor locale, Iohannis a precizat că va discuta despre acest aspect atunci când vor apărea rezultatele finale.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *