Ultimele Știri

Iohannis convoacă CSAT după scandalul interceptărilor

klaus iohannis

Președintele României , Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării după decizia Curții Constituționale luată luna trecută pe marginea interceptărilor.

Pe 16 februarie, CCR s-a pronunțat favorabil, cu majoritate de voturi, pe excepția de constituționalitate a dispozițiilor din Codul de procedură penală despre interceptările care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției, ci și de alte organe specializate ale statului.

SRI a a venit cu o reacție printr-un comunicat.

Această decizie are un impact cert asupra securității naționale, având în vedere corelarea dintre prevenirea amenințărilor la securitatea națională și contracararea fenomenelor infracționale asociate.

Curtea Constituțională a precizat că nicio reglementare din legislația noastră nu prevede ca interceptările să fie făcute de altcineva în afara organelor de urmărire penală. Excepție face doar articolul 142 aliniatul 1 din Codul de procedură penală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*