Iohannis: Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc la München

klaus-iohannis-cotroceni

Președintele Klaus Iohannis condamnă „cu fermitate” atacul armat care a avut loc la München, precizând că sunt necesare noi eforturi ale comunității internaționale pentru a crește capacitatea de prevenție și de acțiune.

„Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc în această seară, la München. Din păcate, oameni nevinovați cad în continuare victime violenței extreme și complet nejustificate. Astfel de crime pline de lașitate trebuie pedepsite cu promptitudine și cu maximă severitate. Sunt necesare noi eforturi ale comunității internaționale pentru a crește capacitatea de prevenție și de acțiune, cu folosirea tuturor mijloacelor disponibile, care pot fi utilizate. Gândurile mele se îndreaptă acum spre familiile și apropiații celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți”, a scris președintele Iohannis, pe Facebook.

Acesta a precizat că este în legătură cu autoritățile române competente, pentru a afla dacă printre victime sunt și cetățeni români.

„Sunt în legătură cu autoritățile române competente, care depun toate eforturile pentru a afla dacă printre victime sunt și cetățeni români și a acorda asistență necesară, dacă este cazul”, a mai scris Iohannis pe Facebook.

Totodată, președintele Iohannis a scris un mesaj în limba engleză pe Twitter, în care și-a exprimat solidaritatea cu cei răniți și cu familiile victimelor atacului armat de la München.

„Gândurile mele sunt acum la familiile și cei apropiați victimelor și răniților din atacul oribil de la Munchen. Solidaritate cu Germania”, este mesajul postat de șeful statului pe Twitter.

Cel puțin opt persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc vineri după-amiază la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, landul german Bavaria, potrivit unui nou bilanț provizoriu, citat de AFP.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *