Ultimele Știri

Iohannis: Am vorbit cu Vasile Blaga înainte să meargă la DNA. M-a sunat şi mi-a spus că va merge acolo

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a vorbit la telefon cu Vasile Blaga, înainte ca acesta să meargă la DNA pentru a fi audiat în dosarul de corupţie privind finanţarea campaniei PDL.

Copreşedintele PNL, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar privind finanţarea PD-L din perioada 2009-2012.

”Nu, n-am vorbit cu Vasile Blaga (după ce a fost pus sub urmărire penală, n.r.). Am vorbit la telefon înainte să meargă la DNA. M-a sunat şi mi-a spus că va merge acolo”, a spus Klaus Iohannis întrebat când a vorbit ultima oară cu fostul co-preşedinte PNL.

Vasile Blaga şi-a dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi cea de şef al campaniei electorale. De asemenea, a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunţat Vasile Blaga, printr-un comunicat de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*