Ultimele Știri

Iohannis: ”Am primit invitaţia de a merge în piaţă şi le-am spus că voi merge, dar voi merge fără să anunţ înainte”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu cei 20 de reprezentați ai străzii, că va merge în Piața Universității pentru a vorbi cu oamenii, fără a anunța însă ziua și ora când va face acest lucru.

Iohannis a declarat că întâlnirea a fost una foarte bună, fiind mulțumit de ideile cu care au venit reprezentanții: ”Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândită, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice”.

De asemenea, președintele a subliniat faptul că oamenii vor un premier fără trecut politic: ”Toţi aşteptă să vină în faţă politiceni noi, care nu au avut nimic de a face cu corupţia, care nu au fost urmăriţi penal”.

Președintele pare să fi înțeles mișcarea oamenilor, care, așa după cum spune chiar el, vor mai mult decât o schimbare de guvern: ”Toată lumea a înţeles că este mai mult decât o schimbare de guvern. Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii”.

Până acum nu s-a făcut nicio propunere în ceea ce privește funcția de premier: ”Am constata că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*