Ultimele Știri

Iohannis a respins Codul Fiscal, măsura care ar fi redus taxele plătite de români! Ponta: Să le fie țărâna politică ușoară!

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal, legea urmând să ajungă din nou în Parlament la reexaminare. Codul Fiscal fusese votat în data de 24 iunie în unanimitate în Camera Deputaţilor. Codul Fiscal ar fi produs reducerea taxelor de la 24% la 19% ceea ce ar fi însemnat taxe mai mici pentru români. 

Reacția premieruui Ponta:

Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu, nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19%, ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării ) are doar două posibile explicaţii:

1– este o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost (ceea ce făcea şi Traian Băsescu indiferent de consecinţele negative)

2 – este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc (ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată)! Indiferent care dintre cele două variante e cea reală oricum pentru români este cea mai proastă veste posibilă (iar pentru cei care au votat în noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi).

Vestea bună este că azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL ( mai slugarnic și mai neserios chiar și decât vechiul PDL) – după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) și după ce au votat în unanimitate în urma cu trei săptămâni în Camera Deputaților proiectul – acum vor spune că are dreptate Iohannis și Codul Fiscal e foarte prost!!!

E clar că noul PNL este condus de reprezentanți nu doar slugarnici și ticăloși, ci de-a dreptul niște moluște politice! Se vor sinucide jalnic – Să le fie țărâna politică ușoară!”

Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat și lăudat de mediul de afaceri, votat în…

Posted by Victor Ponta on 17 Iulie 2015

Codul Fiscal cuprinde o serie de reduceri masive de taxe începând cu 1 ianuarie 2016, respectiv scăderea cotei generale de TVA de la 24% la 19%, eliminarea accizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, eliminarea taxei pe stâlp şi scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Impactul bugetar al măsurilor ar fi de 12 miliarde de lei, din care numai scăderea TVA ar aduce un minus finanţelor statului de 9 miliarde de lei. 

  „Punerea în aplicare a noului Cod fiscal ar genera implicaţii majore la nivelul construcţiei bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menţinere a consolidării fiscale. Conform evaluărilor Comisiei Europene şi Fondului Monetar Internaţional, punerea în aplicare a noului Cod fiscal atrage, în mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB şi deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenţă şi Strategiei Fiscal-bugetare. O asemenea dinamică denotă instabilitate în abordarea fiscal-bugetară: de la deficite mari se trece la deficite mici, apoi din nou la deficite mari”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*