Ultimele Știri

Ioana Petrescu gafează din nou!

Ioana Petrescu:

„Echipamentele off-shore nu se găsesc pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României. Sunt la mai mult de 12 mile marine de ţărmul României. În lege, prin amendamentele care s-au pus, se defineşte foarte clar că este vorba de aceste construcţii speciale pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României”, a declarat marţi ministrul Finanţelor Publice, la finalul şedinţei de Guvern.

 „Am găsit o soluţie să exceptăm de la impozitare construcţiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră”, declarase aceasta anterior.

Dacă aceste echipamente off-shore NU se găsesc pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României, atunci pe ce se întemeiază drepturile României de a extrage hidrocarburile în ape internaționale și cum se aplică legislația română de concesionare a ceva ce nu este pe teritoriul sau în apele teritoriale?

Aceste declarații făcute de Ioana Petrescu ne prezintă situația unui ministru incompetent care nu își poate explica deciziile decât prin minciuni sau stângăcii.

Ministrul energiei, Răzvan Nicolescu, a spus, tot marţi, că nu îi plac excepţiile. Întrebată de jurnalişti despre exceptarea acestor construcţii de la taxa pe stâlp, oficialul MFP a explicat că nu este vorba de o excepţie, ci de a defini baza de impozitare, iar baza de impozitare este numai pe teritoriul României şi în apele teritoriale.

Referindu-se la platformele off-shore din Marea Neagră, ministrul Finanţelor a spus că este vorba de investiţii foarte mari în surse de energie alternative, cu costuri foarte mari de extracţie, şi că autorităţile nu vor să descurajeze aceste investiţii pentru că România vrea să devină independentă energetic.

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Ioana Petrescu gafează din nou!

  1. Are chiar dreptate. Asa e în toate tarile. Fata asta incearca sa introduca la prostime legi care exista in tari mai normale. Dar miticii români e mai prosti, nu intelege englezeste. Practic, nu se impoziteaza nicaieri, pentru ca e…off-shore. Si da, au dreptul sa extraga, conform unor acorduri internationale. E logic sa nu plateasca impozit pe constructie. Asta nu inseamna ca nu platesc impozit pe venit in tara in care e inregistrata firma.

    • http://definitions.uslegal.com/o/offshore-oil-rig/

      The term offshore oil rig means “a platform that is completely surrounded by water that is designed for workers to drill for oil, process it and prepare it for shipping back to shore.” An oil rig can be floating or attached to the ocean floor and most oil rigs contain living quarters for workers.

    • sa afirmi ca nu se afla pe teritoriul Romaniei sau in apele teritoriale ale Romaniei. Daca ar fi asa, cum poti sa pretinzi dreptul de exploatare sau concesionare pe un teritoriu care nu iti apartine? Iar tu domnule…faci o confuzie grava intre off shore – ca entitate juridica si platformele aflate in marea neagra pe platforma maritima apartinand romaniei conform unei decizii a Curtii Internationale de Arbitraj.

  2. Ar fi avut dreptate daca nu se exprima in modul in care a facut-o. Platforma maritima este impartita conform decizieo Curtii de Arbitraj International. Acele paltforme nu se afla in ape internationale ca sa afirmi ca nu se afla pe teritoriul Romaniei sau in apele teritoriale ale Romaniei. Daca ar fi asa, cum poti sa pretinzi dreptul de exploatare sau concesionare pe un teritoriu care nu iti apartine? Cum poti sa ceri redevente si sa impozitezi ceva ce nu apartine statului care revendica exploatarea si dreptul de exploatare? Logica este simpla si ee regaseste in dreptul international.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*