Ultimele Știri

Ioana Petrescu despre legalizarea prostituției: ”orice ban în plus la buget contează”

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, consideră că prin legalizarea prostituției,  ar putea fi aduși mai mulți bani la bugetul de stat.

„Deocamdată, prostituția este ilegală. Dacă prostituția devine legală, atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit”, a declarat Ioana Petrescu, la Antena 3.

Ministrul Finanțelor nu este însă de acord cu impozitarea Bisericii, pentru că aceasta este „o organizație non-profit”. Eurostat a cerut statelor membre UE să integreze în statisticile naționale și activitățile ilegale ce aduc venituri, considerând că este vorba despre tranzacții comerciale consimțite în mod liber de participanți. Veniturile din prostituție vor ridica Produsul Intern Brut al Romaniei cu 180 de milioane de lei, adica 0,03%, potrivit calculelor realizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Noile norme pentru calcularea PIB-ului au creat polemici în unele țări, cum este cazul Franței, care a refuzat să contabilizeze prostituția întrucât nu o consideră „o activitate comercială consimțită în mod liber”, sau al Suediei, unde „cumpărarea de servicii sexuale este un delict”, guvernul suedez anunțând în consecință că nu are de făcut vreo ajustare a PIB. În schimb, țări precum Spania și România, au îmbrățișat noua metoda de calcul.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Ioana Petrescu despre legalizarea prostituției: ”orice ban în plus la buget contează”

  1. Cum este biserica o organizatie non profit???????ce sume ni se cer noua de la obraz,nu inseamna profit?…..milioane ca sa te cununi,milioane ca sa te inmormanteze…si alte sume,iar banii care se scot de sarbatori la pupat moaste nu inseamna profit?Doamna ministru ,daca biserica ar dona un sfert din profit,ar scoate Romania din criza,iar dumneavostra le mai dati si fonduri de la buget.Chiar credeti ca suntem toti idioti?????

  2. Ruşinică!… Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, consideră că prin legalizarea prostituției, ar putea fi aduși mai mulți bani la bugetul de stat. România, au îmbrățișat noua metoda de calcul.

  3. Chiar a spus asa, sau ati scos-o din context? Nu ca as banui-o de inteligentza, totusi am impresia ca ati lucrat-o.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*