Ultimele Știri

VIDEO|UPDATE: Ioana Băsescu, Elena Udrea şi jurnalistul Dan Andronic, audiaţi la sediul DNA. Surse: Toţi trei sunt citaţi în acelaşi dosar

Traian Basescu si Ioana Basescu

Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, a ajuns joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE: Jurnalistul Dan Andronic a ajuns joi dimineaţa la sediul DNA unde, potrivit acestuia, este audiat în calitate de martor într-un dosar din anul 2015.

„Sunt martor într-un dosar din 2015”, a declarat Dan Andronic la intrarea în sediul DNA.

Dan Andronic a fost trimis în judecată de DNA într-o altă cauză, în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă. Este vorba despre cauza în care mai multe persoane, printre care Paul al României şi Remus Truică, sunt acuzate infracţiuni privind restituirea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei părţi din Pădurea Snagov.

Şi deputatul Elena Udrea a ajuns, joi dimineaţa, la sediul DNA, însoţită de un avocat, aceasta fiind audiată în dosarul în care a fost citată şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare

Elena Udrea nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

La audieri a ajuns, joi dimineaţa, şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte al României, însoţită de un apărător. Şi jurnalistul Dan Andronic este audiat de procurorii anticorupţie, acesta precizând că a fost citat ca martor într-un dosar din 2015.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cei trei sunt audiaţi în acelaşi dosar, fiind vorba despre o cauză nouă. Aceleaşi surse au precizat că vor fi audiate mai multe persoane pe parcursul acestei zile. Până la momentul transmiterii ştirii procurorii nu au transmis date despre calitatea celor audiaţi şi despre obiectul dosarului.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că un grup de procurori apropiaţi şefei DNA, Codruţa Kovesi, se jură că îi va aresta pe părinţii unuia dintre nepoţii săi, afirmând că va veni o zi în care va fi nevoit să dezvăluie numele acestora.

”Este acelaşi stil în care doamna Kovesi ameninţa când CCR, când Parlamentul. Nu-i prima dată, însă, i-a fost permis acest mod de acţiune pentru că este cea care are cătuşele şi poate să mi le pună şi mie şi dumneavoastră şi copilului meu şi cui vrea. De altfel, am aflat prin DNA, este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia copilului, unuia dintre nepoţi, adică îi va aresta părinţii”, a afirmat fostul preşedinte Traian Băsescu, la România TV, solicitat să comenteze decizia Codruţei Koveşi de a merge la CSM să îşi susţină o colegă.

Traian Băsescu a afirmat că dorinţa de răzbunare a procurorilor se răsfrânge asupra copiilor săi, reamintind de cazul fratelui său Mircea Băsescu.

”Se pare că da, fratele este în închisoare, nu avrut nimeni să vadă că banii de care vorbea tot Căpăţână i-a luat, i-a gestionat şi au ajuns la preşedinta Tribunalului Slatina. Slavă Domnului că nu i-au confiscat şi casa prin hotărârea Curţii de Apel Constanţa”, a răspuns Băsescu, intrebat dorinţa de răzbunare a procurorilor se răsfrânge asupra fiicelor sale.

Traian Băsescu a refuzat să dezvăluie deocamdată care este componenţa grupului de procurori.

”În linii mari o cunosc dar nu o să o fac publică. Sunt câţiva procurori foarte apropiaţi doamnei Kovesi pe care i-a cărat şi consilieri, i-a pus şi în funcţii după ce au rezolvat anmite dosare. (…) Va veni şi o zi când o să trebuiască să fac publice numele”, a răspuns Traian Băsescu, întrebat care este componenţa grupului de procurori.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*