Ultimele Știri

Ioan Niculae: Mai bine mă condamnaţi pe viaţă! Miliardarul a renunţat la cele 5 lucrări ştiinţifice

niculae

Miliardarul Ioan Niculae a reuşit să facă spectacol în faţa instanţei Tribunalului Dâmboviţa care urmează să decidă dacă poate fi eliberat condiţionat. Acesta are deja o primă decizie favorabilă de la Judecătoria Găeşti, însă procurorii DNA au contestat-o şi se pare că nu va reuşi să iasă mai rapid din închisoare.

Procurorul DNA a cerut să fie analizate lucrările sale ştiinţifice deoarece nu ar fi respectat normele legale. La rândul său Ioan Niculae a cerut să nu îi mai fie luate în considerare cele cinci cărţi scrise care îi asigurau o eliberare cu 150 de zie înainte de termen. Judecătorul a aprobat însă cererea DNA, fap ce l-a înfuriat pe miliardar.

”Mai bine mă condamnaţi pe viaţă decât să ma mai plimbaţi pe la instanţă!”, a exclamat Ioan Niculae. Judecătorul a replicat la rândul său, şi i-a transmis că, „nu aşa se comportă o persoană cu 26 de ani de experienţă de viaţă”, cum s-a recomandat miliardarul în momentul prezentării lucrărilor ştiinţifice.

La termenul din 7 decembrie, procurorii DNA au cerut în sala de judecată amânarea procesului. Ei au cerut ca la dosar să fie depuse documente întocmite de conducerea Penitenciarului Găești și de comisia de eliberări condiționate, documente referitoare la cele cinci lucrări științifice redactate pe parcursul celor opt luni petrecute în penitenciar.

Cei de la DNA au invocat fapătul că, deși Ioan Niculae ar beneficia de o reducere a pedepsei cu cinci luni – câte 30 de zile pentru fiecare lucrare științifică – în dosarul întocmit de conducerea penitenciarului nu se regăsesc nici măcar titlurile lucrărilor.

Ioan Niculae execută din aprilie 2015 o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul „Mita la PSD”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*