Ultimele Știri

Invazia rusă în Ucraina la zi! Ce nu vezi la televizor despre războiul ruso-ucrainean

Situația războiului din Ucraina atinge un nou nivel după denuțarea pactului de pace semnat la Minsk între Vladimir Putin și Petro Poroșenko. Kremlinul  a trimis un sprijin consistent în Republicile separatiste Lugansk și Donețk. Convoaie de tancuri și blindate trec zilnic granița ruso-ucraineană prin porțiunea controlată de separatiști și armata rusă.

Rusia aprovizionează separatiștii cu armament, tancuri, vehicule blindate, alimente, dar și divizii întregi de soldați ruși din zona Rostov/Don. Se duc lupte grele în zona orașelor  Lugansk, Makeevka, Kramatorsk, Mariupol și Donețk. Separatiștii încearcă să creeze noi fronturi în orașele Harcov și Odessa pentru a destabilza situația în țară și au avut loc mai multe atentate teroriste.

În orașul Makeevka au avut loc bombardamente și lupte aprige între forțele ucrainene și trupele rusești, fiind bombardate mai multe blocuri și locuințe. Oamenii care locuiesc în zona de conflict sunt lipsiți de hrană, apă potabilă și curent electric în majoritatea localităților.  Guvernul ucrainean a decis printr-o ordonanță de urgență să numai finanțeze zonele controlate de separtiști, astfel au oprit alimentarea cu apă și curent electric.  În cele mai multe cazuri cei care își pierd viața sunt civili.  În Ucraina avem un război de gherilă unde separatiștii se ascund la adăpostul orașelor, printre locuințele populației civile de unde lansează atacuri cu mortiere sau rachete Grad către pozițiile armatei ucrainene.

Video realizat în timpul bombardamentelor care au avut loc în noaptea de 28 noiembrie în orașul Makeevka, zona Donețk

Lupte grele se dau în orașul Donețk, aici prorușii dețin controlul asupra orașului, armata ucraineanenă controlează doar anumite puncte din zona aeroportului, zonă în care au loc cele mai aprige bombardamente cu rachete Grad și mortiere. Populația orașelorLugansk și Donetsk suferă de frig și foame, iar asta putem observa în imaginile de mai jos unde sute de oameni stau la coadă pentru a primi pâine gratis. 

În cele trei clipuri video puteți observa bombardamentele și luptele care au loc în Donetsk, imagini ce ne amintesc de ororile celui de-al doilea război mondial.

Bombardament cu rachete Grad în zona Aeroportului din Donețk

Separatiștii atacă cu mortiere(82 mm) punctele de control ucrainene

Bombardament asupra unei zone populate din orașul Donețk 25.11.2014

Duminică au loc alegeri în Republica Moldova, acțiune care poate schimba radical soarta micului stat ex-sovietic. Întoarcerea Republicii Moldova către Rusia poate pune România într-o situație periculoasă, astfel liderul de la Kremlin își va putea muta armatele la granița țării noastre.  Vladimir Putin nu va renunța ușor la planul său de  a reface fosta Uniune Sovietică, indiferent de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

Europa dar și România tac, nu spun nimic despre invazia rusă din Ucraina, un fapt destul de îngrijorător. Vladimir Putin l-a amenințat în repetate rânduri pe Poroșenko cu invazia totală, acțiune care ar aduce în mod clar armata rusă la gurile Dunării. Uniunea Europeană doarme, nu înțelege ce se întâmplă în Ucraina, dar și mai grav este faptul că Vladimir Putin, poate primi sprijin din partea Serbiei, Ungariei, Bulgariei, Cehiei și Slovaciei, țări cu lideri filoruși, și dependente de gazul rusesc.

România are astfel o problemă gravă pe care Europa și SUA nu o pot rezolva, iar scenariul Yalta este încă o amintire vie. 

2014-09-25_14-46-21

ucraina1

ucraina

ucraina2

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*