Ultimele Știri

Inundaţiile au afectat sute de case şi mii de hectare de terenuri arabile în nordul ţării

Inundaţii Maramureş

Peste 500 de case şi aproape 2.000 de hectare de terenuri arabile au fost afectate de inundaţii în judeţul Sălaj şi Maramureş, până în prezent mai multe persoane fiind evacuate din calea apelor.

Judeţul Sălaj şi Maramureş sunt cele mai afectate de inundaţii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Lucian Adrei Jacodi, a declarat că au fost evacuate din calea apelor până astăzi, 31 de persoane. Alte 565 de case, 1.971 de hectare de terenuri arabile şi 268 de hectare de păşuni au fost afectate de inundaţii, iar 53 de poduri au fost avariate.

IMG_20150527_063523

Inundaţiile din Maramureş nu au produs atât de multe pagube ca în celălalt judeţ, astfel că doar şase hectare de teren arabil, în jur de trei hectare de păşuni şi cinci podeţe au fost distruse.

În timp ce pompierii au evacuat preventiv zece persoane din localitatea Buciumi, iar în localitatea Mireşu Mare au fost salvate, cu ajutorul unei bărci, patru persoane dintr-o rulotă care a fost surprinsă de ape.

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Oana Alexa GoncziJoi, se înregistrează o scădere a debitelor râurilor din judeţ.

Totuşi, meteorologii au prelungit până astăzi, la ora 02.00, avertizarea de cod roşu de inundaţii, pe râurile Crasna şi Barcău, în judeţele Sălaj şi Satu Mare, iar codul portocaliu a fost menţinut până în această dimineaţă pe râuri din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Bihor.

Sub avertizare cod portocaliu rămân până astăzi, la ora 06.00, afluenţii mici ai Someşului, aferenţi sectorului din aval de staţia Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), afluenţii Someşului Mic, din aval de staţia Cluj (judeţul Cluj), Crasna, în amonte, la confluenţa cu Zalău (judeţul Sălaj), afluenţii Someşului Mare din amonte de staţia Beclean şi bazinul superior al Someşului Mare, în amonte de staţia Rodna (judeţul Bistriţa-Nasăud), Valea Roşie, afluent al Crişului Negru (judeţul Bihor) şi Barcău (judeţele Sălaj şi Bihor).

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*