Ultimele Știri

Inundații în Județul Mehedinți

Circulaţia feroviară blocată între Drobeta Turnu Severin şi Craiova

Zeci de gospodării din localitatea Gvardeniţa, Şimian și Prunişor au fost inundate în urma precipitaţiilor căzute în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, circulaţia se desfăşoară în continuare cu restricţii pe DN67, între Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, după ce pasajul din localitatea Halânga,  s-a inundat, în cursul după-amiezii de duminică, mai multe motopompe urmând să scoată apa.

 În urma intervenţiei pompierilor cu motopompe şi a voluntarilor, în localităţile afectate, dar şi după ce apele s-au mai retras duminciă, după amiază figurau în continuare 12 gospodării inundate din localităţile Prunişor şi Gvardeniţa.

La Prunişor, apa a inundat mai multe gospodării de pe drumul naţional 6, apa atingând în curţile oamenilor chiar şi un metru. Aici localnicii au declarat că nici primarul şi niciun reprezentant al Primăriei nu se aflau duminică în localitate, astfel sunt nevoiţi să aştepte pe uliţe până  se retrag apele pentru a intra în case.

În aceeaşi zonă, între localităţile Prunişor şi Igiroasa, viitura a rupt terasamentul de cale ferată pe o distanţă de 300 de metri, iar circulaţia feroviară între Drobeta Turnu Severin şi Craiova este blocată.

În cursul zilei de duminică, reprezentanţii CFR au mers la faţa locului, dar calea ferată este grav afectată, în urma viiturii, fiind nevoie de lucrări de amploare. Lucrările ar putea dura pâna la o lună având în vedere pagubele produse de viitură. În aceste condiţii, călătorii sunt transportaţi cu autocarele între zonele afectate.

Zeci de călători care circulau duminică dimineaţa cu trenul InterRegio pe direcţia Timişoara Nord – Bucureşti Nord au aşteptat zeci de minute în apropiere de Prunişor un autocar care să îi transporte la trenul de legătură care să îi ducă la destinaţie. Tot în judeţul Mehedinţi, în urma precipitaţiilor au fost inundate 20 de hectare de teren agricol, patru hectare de teren arabil şi patru hectare de păşuni.

Potrivit reprezentanţilor Apelor Române Mehedinţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au înregistrat 71 litri pe metrul pătrat în zona Tarniţa şi 62 de litri pe metrul pătrat la Halânga.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*