Inundații abundente în Vâlcea! Zeci de gospodării au fost evacuate

Peste 150 de persoane din oraşul Băbeni (Vâlcea) au fost evacuate din cauza riscului ridicat de inundații, cauzate de preciptațiile abundente din ultimele zile.

Acumularea masivă de precipitații ar putea duce la cedarea digul unui canal colector de pe pârâul Stăncălău, în jurul orei 00.45, existând infiltraţii de apă, care au pus în pericol 50 de gospodării.

Pentru a remedia situația, în Băbeni au acționat 11 poliţişti şi 40 de pompieri cu cinci autospeciale, două bărci cu motor şi trei motopompe. De asemenea, au fost prezenți și 15 de militari din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”.

„Până la remedierea situaţiei, a fost dispusă măsura preventivă de evacuare a 150 de persoane şi 100 de animale din cele 50 de gospodării, aflate în apropierea digului”, a declarat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Pompierii ISU au acționat și în alte zone din Vâlcea: Şirineasa; Frănceşti, sat Genuneni; CosteŞti , sat Bistriţa; Stroeşti, sat Pojogi; Bărbăteşti, sat Negruleşti; Berbeşti; Sineşti; Zătreni; Ghioroiu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *