Ultimele Știri

Între Ponta, Băsescu și Lukoil este război, dar angajaților cine le dă locurile de muncă înapoi?

După ce a fost pus sechestrul pe grupul de rafinărie Lukoil, procurorul general al României, Tiberiu Nițu s-a arătat deranjat de amenințările grupului care declara că dacă nu va fi ridicat sechestrul, acesta va pleca. Procurorul a considerat că a încercat să se pună presiune pe procuror și că amenințările aveau scopul de a-l timora. Conflictul continuă, iar președintele a catalogat, joi, drept inadmisibilă presiunea făcută de reprezentantul companiei Lukoil şi a cerut Guvernului ca dacă mâine Lukoil nu reia producţia să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat în urma acestui conflict aflat în amploare, că nicio companie nu are voie să ameninţe că vor rămâne oameni fără locuri de muncă dacă nu se ridică un sechestru instituit de procurori. Singurul care probabil a înțeles care este de fapt problema acestui conflict, și anume mulțimea de oameni care vor rămâne fără locuri de muncă.

„Punctual, faptul că o companie, indiferent de natura ei, că este românească, că este o companie internaţională, nu are voie să facă afirmaţii, ca şi oamenii politici, de acest gen. În sensul că ameninţi ca în situaţia în care nu se ridică sechestrul, practic, acei 3.500 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă. Eu cred că normalitatea este ca procurorii să îşi vadă mai departe de treabă”, a spus judecătoarea Livia Stanciu

Pentru ceilalți, fie că este vorba de actualul președinte al României, fie că este vorba de cel care se vrea a fi pe viitor președintele României, lucrurile stau total diferit. Băsescu pare deja să ia personal acest conflict și vine din urmă cu amenințări care nu au ca scop, în niciun caz, calmarea spiritelor: „Comportamentul nostru trebuie să fie pe înţelesul ruşilor. Va trebui să ne comportăm la fel. Ruşii nu pot spune: «Închid rafinăria că aşa vreau eu». Lukoil trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piaţa românească dacă asta e abordarea. Ei au şi un întreg lanţ de distribuţie”.

În discursul lui Băsescu, deranjat de îndrăzneala Lukoil și de amenințările acestuia, nu s-a pomenit nicio secundă despre situația oamenilor care așteaptă cu sufletul la gură să afle dacă de mâine venitul lor va înceta. Mai mult decât atât, discursul s-a format mai mult într-un răspuns la un scandal televizat.

Reamintim că că în prezent se află sub sechestru stocurile strategice de ţiţei şi produse petroliere ale Petrotel, respectiv 100.000 tone ţiţei şi circa 60.000 tone de benzină şi motorină. De asemenea, tot patrimoniul rafinăriei este sub sechestru, precum şi debitul pe care Lukoil România îl are către Petrotel.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Între Ponta, Băsescu și Lukoil este război, dar angajaților cine le dă locurile de muncă înapoi?

  1. Știu din ce am citit că animalele își au propriul areal de vânătoare pe care îl stăpânesc, celelalte animale ținând cont de acest fapt și respectând aceasta. Acest comportament de la animale este prezent și în viața animalelor oameni, care acționează în special în zona infracțională. De exemplu un hoț care are zona lui de furat nu va permite altui hoț să fure în zona lui, totodată va respecta zona altui hoț. Se întâmplă totuși la animale ca unul dintre ele să încalce arealul altui animal cee ce de obicei duce la un conflict. Are loc o luptă între ei și câștigă cel mai puternic care rămâne stăpân pe acel areal însușindu-și-l. La animalele oameni se întâmplă la fel. Dacă un hoț calcă zona de furat a altui hoț există riscul unei confruntări fizice și idem câștigă cel mai puternic, care logic va rămâne stăpân pe acea zonă. Să nu creadă cineva că în zonele stăpânite de hoții cu guler alb, respectiv mafia politică și capitaliștii veroși ar exista alte relații. Identic ca mai sus, fiecare are arealul său de furat. Dacă te bagi pe zona altuia o încurci. Așa a făcut compania Lukoil. A intrat pe arealul de furat al politicienilor români. Așa că a început bătălia dintre ei. Cetățeanul român poate avea mai dureri în…pardon(era să scriu cur) de rezultatele acestei lupte. Ce uită hoțul român este că hoțul rus are mai multe resurse să-l pună cu botul pe labe. Nu cred că Ponta știe perfect rusește și merge la întâlnirile cu capitaliștii mafioți ruși. Se înțelege că gașca rusească se bat între ei acolo în Rusia. Nu merg la aceleași întâlniri, exact ca ai noștri, nu se încunscresc între ei, nu frate sunt dușmani. Adică ăști de la Lukoil nu pot sfătui pe ”dușmanii”(sic) lor, stăpânii gazelor din Rusia să-i dea una peste bot lui Ponta, lovind exact în noi cetățenii. Sunt convins că Ponta va lua gaze de la mă-sa sau socru-su și va completa lipsa gazelor. Dar de fapt nici nu avem nevoie de gaze că și așa vine vara, temperaturile au început să crească, așa că dă-i în mă-sa pe ruși cu gazele lor cu tot. Întrebarea întrebătoare este: Ce plm au făcut organili de ordini șî control ale hoților noștri?! Erau prea ocupați să fure și să bage în traistă și nu au fost atenți?! Păi băi frate când ești la furat de pe o tarla să nu crezi că vei fi singurul care va fura. Vor veni și alții. Dar să reclami la miliție pe unul care fură ca și tine, că e hoț, este culmea ipocriziei. Și noi din popor știm o vorbă. Corb la corb nu-și scoate ochii. Ce dreak s-a întâmplat cu corbii din România?! Nu cumva și-a băgat coad…ciocul vreun vultur?!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*