Ultimele Știri

Între cine se instalează de fapt lupta de duminică. Tu, cetățeanule român, știi cu cine să votezi?

Mai sunt doar câteva zile până când soarta României va fi decisă. Duminică, sălile de vot se vor deschide pentru cetățeni, aceștia urmând să asiste la finalul zilei, la cel mai așteptat și temut strigăt din ultimii ani. Soarta României stă în mâinile noastre acum, iar românii pot decide încă pentru ea.

Mulți dintre români, tineri în mod special, vor lua decizia să lipsească duminică de la vot. Motivele lor sunt deja cunoscute: neîncrederea că votul lor va conta, lipsa opțiunilor pentru care ar putea opta, dezinteresul față de viitorul președinte al României sau teama de a își semna singuri sentința la un viitor negru în propria țară.

Cei mai în vârstă, care au trecut deja prin viață și au vâzut atâția președinți la conducerea României, știu sigur un lucru: România nu mai poate avea o scăpare. Le-am putea împărtăși părerea, căci duminica aceasta se joacă o partidă decisivă pentru România. Alegerile sunt cu atât mai grele cu cât în joc sunt 14 candidați, în mâna cărora se așează timidă și frivolă, șansa României de a se ridica în picioare.

Știm prea bine între cine va fi de fapt bătălia în cadrul acestor alegeri: între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Asta pentru că aceștia sunt cei care au rămas veșnic în mijlocul reflectoarelor pe perioada campaniilor. Fie că este vorba de incompatibilitate cercetată în cazul lui Klaus Iohannis sau despre implicarea lui Victor Ponta în dosarul Microsoft, un lucru este cert, niciunul dintre cei doi nu este perfect curat. Presa a tot curățat scame de pe hainele acestora.

S-a vorbit despre casele pe care Klaus Iohannis le-ar fi construit, pare-se, din meditații. Cum de sunt atâția profesori care nu și-au permis să își contruiească șase case din meditații? Klaus Iohannis răspunde el însuși la această întrebare și spune: ”Ghinion!”. Ghinionul se va ține după profesori cam în tot viitorul României, domnule Klaus Iohannis. Poate i-ați ajuta dându-le niște sfaturi despre cum îți poți construi case din meditații.

Apoi discutăm despre Victor Ponta, posibilul președinte despre care toată lumea a aflat la un moment dat că și-a copiat teza de doctorat. La auzul acestor vești, acesta declara că în cazul în care se va dovedi veridicitatea acuzațiilor, va demisiona din funcția de prim-ministru. A făcut această declarație înainte ca lucrarea sa să fie verificată de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), al cărui președinte a declarat că este vorba de un plagiat în stilul „copy-paste”, 85 de pagini din cele 307 fiind copiate. Bineînțeles, domnul onest prim-ministru al României nu a demisionat, astăzi vine cu șanse ridicate spre funcția de președinte al României, însă.

Ca o ironie a sorții, profesorul care a condus teza de doctorat a premierului a fost nimeni altul decât mentorul lui politic, fostul premier Adrian Năstase, primul oficial de rang înalt al României care a fost bagat în pușcărie pentru corupție.

Cu toate acestea, Victor Ponta declara despre Iohannis: „Domnul Johannis este un copy/paste de proastă factură după Traian Băsescu. ‘Se pare că…, se pare că…’ Nu aşa vorbeşte un preşedinte al României. Şi mie mi se pare că domnul Iohannis habar nu are despre ce vorbeşte. Dacă îl întrebi cât este PIB-ul României, cât este deficitul, cât îi este alocat fiecărui minister în parte, se pare că habar nu are”.

Așadar, Klaus Iohannis sau Victor Ponta? Răspunsul stă la voi. Indiferent de deciziile voastre, duminica aceasta mergeți la vot. Aveți un drept, exploatați-l, chiar dacă nu aveți de gând să votați cu nimeni. Votul vostru, chiar și sâvârșind boicot, contează.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Între cine se instalează de fapt lupta de duminică. Tu, cetățeanule român, știi cu cine să votezi?

  1. Valoarea averii lui Johannis este de 136000 euro ! Valoarea apartamentului lui Ponta 230000 euro + celelalte case ! De ce nu prezentati asa situatia d-lor jurnalisti din presa libera ???????

  2. Alexandru Matei // 29 octombrie 2014 at 19:25 // Răspunde

    asteptam mai multe detalii de la dumneavoastra si le vom publica

  3. ca sa vedeti care este realitatea intrati pe documentul oficial de pe site-ul BNR la pagina 17 (concluziile despre cresterea economica le trageti singuri): http://www.bnr.ro/DocumentInformation.aspx?idDocument=18394&idInfoClass=1182

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*