Ultimele Știri

Intrare gratuită la expoziţia „De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase“

Muzeul Naţional de Artă al României realizează în luna septembrie  o serie de vizite cu ghidaj gratuit, cu prilejul expoziţiei „De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948“, care va rămâne deschisă până pe 28 septembrie, la parterul Galeriei Naţionale.

Această expoziţie este formată din peste 2000  lucrări de pictură, sculptură şi grafică. O parte dintre acestea vor fi expuse în premieră. Operele sunt reprezentative pentru aproape o sută de ani din istoria Şcolii Naţionale de Belle-Arte şi ilustrează parcursul învăţământului artistic românesc de înalt nivel, precum şi evoluţia artei moderne româneşti.

profesorii_scolii_de_belle_arta_1888

Lucrările provin atât din colecţiile Muzeului Naţional de Artă al României – de la secţia de Artă Românească Modernă şi de la Cabinetul de Desene şi Gravuri, precum şi din colecţia Muzeului Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Pentru a admira aceasta expoziţie cei interesaţi trebuie sa plătească numai biletul de intrare, fără taxa de ghidaj obişnuită.

Programul se va desfaşura astfel: joi,18 septembrie, de la ora 17.30 şi sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11.30. Înscrierile se fac prin telefon sau la adresa de e-mail programari@art.museum.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*