Întorsătură de situație! Marea Britanie ar putea renunța la Brexit din cauza „realității coșmarului birocratic”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 septembrie 2016
  • Externe
brexit marea britanie anglia uniunea europeana steag

Marea Britanie ar putea renunța la Brexit, dacă negocierile vor deveni din ce în ce mai dure. Mai mulți oficiali de rang înalt susțin că Londra urmează să se confrunte cu un adevărat ”coșmar birocratic”, scrie The Telegraph.

Oficialii susțin că este foarte probabi ca Londra să își schimbe decizia de a ieși din Uniunea Europeană, deoarece se va confrunta cu „realitatea coșmarului birocratic” și cu „actul nebunesc de a-ți face rău din punct de vedere economic”.

Un oficial britanic implicat în punerea la punct a negocierilor a declarat că elita UE „pare să creada că miza este să ne facă pe noi să ne schimbăm părerea”.

Atmosfera Parlamentului European față de Marea Britanie s-a degradat puternic în ultima săptămână, având loc numeroase schimburi de replici acide la adresa lui Verhofstadt din partea liderului Ukip Nigel Farage si a secretarului pentru Brexit David Davis.

Davis l-ar fi numit pe viitorul său interlocutor „Satan”, în timp ce Farage a afirmat că Verhofstadt este un „fanatic” a cărui numire în funcția de negociator echivalează cu „declararea războiului” în viitoarele negocieri, conform HotNews.

Davis a declarat ulterior că remarca legată de „Satan” a fost o glumă.

„Poate a fost un moment in care lucrurile ar fi putut sa nu devina grave”, a declarat o sursa apropiata de Verhofstadt, „dar cand ministrul pentru Brexit il numeste pe negociatorul sef ‘Satan’ la ce raspuns se asteapta oare Marea Britanie?”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *