Ultimele Știri

Interviu cu Teo Matei despre „Free Hugs”

teo matei

Nu puțini sunt cei care au văzut pe Youtube o înregistrare cu Juan Mann de la primele evenimente Free Hugs pe care le organiza de unul singur într-un mall din Sydney. Lucru ce se întâmpla prin anii 2005-2006. Acum, acest fel de eveniment a devenit un fenomen global.

Prima îmbrățișare gratuită pe care am primit-o a fost în liceu – poate 2008 sau 2009. Asta se întâmpla în Roman. Era o campanie națională Free Hugs. Ceea ce înseamnă că în 2-3 ani fenomenul se răspândise și în orașele de provincie ale României.

Dar să revenim la prezent și în capitala noastră. Vineri, mă plimbam prin Piața Unirii și am văzut câteva pancarte cu „Free Hugs” și „Îmbrățișări gratuite”, ținute de niște persoane ce se agitau lângă ieșirea de metrou de lângă magazinul Unirea. Mi-am amintit de campania națională din liceu, așa că am fost curios să aflu dacă evenimentul a fost spontan sau nu. Câți oare nu avem idei spontane și până la urmă ne zicem „Mai bine lasă. Să facă altcineva.”? Voiam să aflu dacă ei sunt acel altcineva.

646x404

Cât mi-am scos o foaie și am scris câteva întrebări cu care mă gândeam să atac grupul de „free huggers”, un adolescent, după îmbrățișare, îi spunea unei prietene: „Am făcut-o, așa, doar ca să controlez buzunarele, să văd unde-s banii și telefonul.” De parcă trebuie să te justifici că ai arătat unui străin puțină afecțiune. În grupul de „free huggers”, l-am găsit pe Teo Matei – organizatorul – și l-am întrebat următoarele:

De ce v-ați hotărât să organizați acest eveniment?

Ne-am hotărât să facem acest eveniment pentru că o simplă îmbrățișare înseamnă cunoașterea a celor două suflete și că o îmbrățișare poate sparge ziduri. Poate înlocui sau dărâma programe învechite și practic deschide sufletul către iubire.

Cum v-a venit ideea organizării evenimentului?

A fost ceva spontan și ne-am decis să ne organizăm printr-un eveniment pe Facebook.

Câte persoane ați îmbrățișat până acum?

De data aceasta cred că am îmbrățișat cel mai puțin: până în 200 de persoane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din ce ați observat, oamenii sunt receptivi la mesaj?

Da. Pentru că mini-training-ul pe care-l țin înainte celorlalți participanți care oferă și primesc la rândul lor îmbrățișări le spune să nu ia nimic personal. Simpla noastră prezență aici face diferența. Și poate deschide mintea sau sufletul ca mâine sau poimâine să primească și ei o îmbrățișare.

Cum au reacționat ceilalți oameni de pe stradă? Nu v-a spus nimeni că nu aveți ce face acasă?

În ultimii doi am văzut partea plină a paharului. Și asta e cel mai important: să nu iei personal ceea ce ți se spune. Nu țin cont de așa ceva. E ca și cum aș șterge cu buretele și rămâne doar partea pozitivă.

O să mai organizați astfel de evenimente?

Da. Nu este prima oară și o să mai organizăm. Cel puțin săptămânal aș vrea să fie.

În concluzie, să fiți pregătiți pentru o îmbrățișare când mai treceți prin Piața Unirii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*