(INTERVIU) Calificat la europene cu bani din buzunar

Tudor Dorobantu aterizare Annecy

10.000 de euro pe an, atât îl costă pe un parapantism de performanță dorința de a reprezenta România cu mândrie. Tudor Dorobanțu este cel mai bine clasat sportiv român din acest domeniu și a reușit prin punctajul său să se califice la nivel european, în mare parte numai cu proprii bani câștigați din două servicii.

Reporter: Ce presupune acest sport, din perspectivă financiară?

Tudor Dorobanțu: „Pentru români e greu să-l susțină. Toți avem servicii și aproape toți banii pe care îi câștigăm sunt în acest sport. Cel puțin la mine, sunt toți banii în acest sport. Am două servicii și ca să mă pot duce la competiții, toți banii îi dau eu. Federația ne ajută cât poate, dar e vorba de niște sume foarte mici care ni le oferă. Cheltuielile anuale se ridică la 10.000 de euro.

Participarea la o competiție internațională costă, în medie, 600 €, sumă în care sunt incluse: înscriere la concurs, transport, cazare, asigurări. Pentru a intra în TOP 10 CIVL-FAI, este necesară participarea la minimum 12 concursuri pe an, aproximativ 7.200 €/an. Echipamentul trebuie schimbat la 18-24 luni pentru a ține pasul cu noile tehnologii. Costurile acestuia se ridică, în medie, la circa 3.000 € (1.500 €/an). Antrenamente (deplasări interne ce implică transport și cazare) sunt estimate la circa 300 €/lună – 3600 €/an.”

Dincolo de efortul financiar uriaș pe care acești sportivi trebuie să-l facă pentru a participa la competiții, mulți dintre ei ajung să plătească și cu viața. Numai în România, doi prieteni ai lui Tudor au murit la antrenamente în ultimii ani.

Competiția la nivel european din acest an începe în luna august și are loc în Macedonia. Toți cei care doresc să-l sprijine pe Tudor Dorobanțu pot dona în contul ASOCIATIEI CLUB SPORTIV SKYDREAMERS:

ING BANK

RO87INGB0000999904467650
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *