Internet pentru toată planeta! Cine sunt IT-iști români care sunt pe cale să reușească ceea ce Facebook și Google nu au putut – VIDEO

Planul de a implemeneta internet accesibil în întreaga planetă este de mult timp în planul IT-iștilor din întreaga lume, rezolvarea vine însă de la trei IT-iști din Cluj.

Vlad Iuhas, Radu Iuhas şi Sebastian Presecan, au dezvoltat o tehnologie prin care locuitorii din zonele sărace ale Globului pot avea acces la internet fără o conexiune de date.

Inovaţia românilor a fost prezentată la TechCrunch Disrupt New York, unul dintre cele mai mari evenimente pentru companii aflate la început de drum, iar ideea lor a fost privită cu mare interes. Aceasta constă în ”Pangea Comunications”, un soft care transformă semnalul de date în semnal de voce, ceea ce le permite utilizatorilor să acceseze pagini de internet prin intermediul unui simplu apel, fără a avea conexiune de date, conform Adevărul.

Dacă avem instalată aplicaţia Pangea şi accesăm o pagină de Facebook sau orice link, suntem puşi în aşteptare vreme de 10-15 secunde, iar apoi primim un apel din aplicaţie. Acel apel rămâne deschis atât timp cât intrăm pe internet, sistemul fiind un fel de dial-up pentru smartphone, doar că nu sunăm noi nicăieri ca să ne conectăm, ci suntem sunaţi.

Conexiunea nu este una rapidă, dar poate fi o soluţie pentru unele ţări subdezvoltate, unde accesul la conexiune 3G este deţinut de doar 8% din populaţie, costul unui abonament fiind de aproape un sfert din venitul lunar al unei familii.

Facebook şi Google se străduiesc de ceva timp să ofere acces la internet în Africa şi în unele zone din Asia cu ajutorul dronelor, însă această tehnologie este încă în dezvoltare şi nu a fost aplicată.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *