Ultimele Știri

Interlopii din clanul Corduneanu fac legea. Sfidează justiția după cinci ani de procese şi 100 termene de judecată

Clanul Corduneanu este implicat în unul dintre cele mai vechi dosare de crimă organizată aflate pe rolul unei instanțe din România. Deși au trecut cinci ani de la trimiterea în judecată, și au avut loc 100 de termene, instanța nu a finalizat nici măcar de audiat martorii.

Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu cinci ani, la Iași, fiind cel mai complex dosar de crimă organizată de până atunci. Inculpații sunt cei mai cunoscuți interlopi pe care i-a avut Iașul în ultimele două decenii și jumătate, făcând parte dintr-un dosar de zeci de volume și sute de mii de pagini.

Cunoscuţi de tot oraşul, admiraţi de unii, însă condamnaţi de cea mai mare parte a opiniei publice, fraţii Corduneanu păreau în acel an 2010 să fie, în sfârşit, îngenuncheaţi de justiţie. Imaginile cu ei în cătuşe ţineau primele pagini ale tuturor ziarelor din oraş prevestindu-se apusul clanului interlop numărul 1 din oraş. 

Dosarul a trimis în judecată peste 30 de persoane, printre care și cei mai importanți membri ai clanului Corduneanu, fiind instrumentat de procurorul Vasile Chifan. Pe lista inculpaților se mai aflau și  Costel, Adrian, Gelu sau Vasilică Corduneanu.  Acuzaţiile erau de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj sau spălare de bani.

Deși dosarul părea că va trimite în scurt timp nume mari din lumea interlopă la închisoare, care s-au făcut cunoscute prin metodele de teroare și de îmbogățire, precum și prin modul în care au subjugat Iașul, s-au judecat 97 de termene de judecată de atunci și până acum, iar judecătorii nu au terminat nici măcar de audiat martorii. 40 de recursuri (cale de atac specifică vechiului cod penal) sau contestaţii au fost, de asemenea, formulate în acest proces, fie de inculpaţi, fie de procurori.

Între timp, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi. Memorabile rămân cererile lor prin care solicitau să părăsească Iaşul invocând că sunt săraci şi că s-au angajat în alte oraşe din ţară. Toate au fost admise, deşi sub nasul judecătorilor Cordunenii conduceau maşini de zeci de mii de euro şi se pozau cu teancuri de euro şi dolari

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*