Ultimele Știri

Interceptări telefonice. Discuțiile dintre Vlad Filat și Ilan Shor: ‘Când eu te sun înseamnă că la mine lucrurile merg prost’

vlad filat

Mai multe interceptări telefonice au apărut în mediul virtual. Vocile persoanelor care se aud pe aceste interceptări seamănă izbitor cu cele ale fostului premier Vlad Filat și a primarului orașului Orhei Ilan Shor. Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi este cel care a distribuit aceste postări.

„-Și fași, uăi?
-Muncim.
-Ahuieti.”

Așa încep majoritatea discuțiilor publicate de Renato în care se aude vocea lui Filat și vocea lui Ilan Shor.

Procuratura Generală s-a autosesizat şi a pornit urmărirea penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor dintre Ilan Şor şi Vladimir Filat, precum şi a afirmaţiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari şi politicieni.

Urmărirea penală va fi efectuată de către Secţia exercitare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată şi excepţionale din cadrul Procuraturii Generale, sub aspectul comiterii infracţiunii de violare a dreptului la secretul corespondenţei.

În cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite circumstanţele colectării, deţinerii şi difuzării convorbirilor respective, precum şi alte eventuale fapte infracţionale cu referinţă la circumstanţele descrise.

Usatîi, care a publicat luni înregistrări ale unor convorbiri telefonice dintre Filat și Shor, susține că nu a obținut interceptările de la instituții ale statului și că mai deține astfel de înregistrări și cu alți politicieni, printre care Mihai Ghimpu, Iurie Leancă sau Vladimir Plahotniuc.

Într-una din înregistrările audio, unul dintre interlocutori îi spune celuilalt că nu mai are nicio influență, însă nu se ştie la ce anume face referire. Aceasta ar conţine o discuţie a celor doi din data de 13 octombrie 2015.

În înregistrarea audio din data de 11.10.2015, Shor l-ar fi rugat pe Filat să îl apere de Usatîi. Acesta îi mai povesteşte lui Shor despre cele 3,5 tone de fecale împrăştiate în faţa sediului PLDM.

10.10.2015. „Tu cu prietenul meu Leancă te-ai întâlnit?”

Într-o altă înregistrare, cei vorbesc despre raportul primarului de Orhei. 

09.10.2015. Dicuţii între cei doi despre o eventuală întâlnire. 

01.10.2015. „Mai bine ne-ați ajuta cu finanțele”. 

30.09.2015. „Când eu te sun înseamnă că la mine lucrurile merg prost”.

28.09.2015. Shor i-ar cere sfatul lui Filat în privința acordării unui interviu unei publicații franceze pe subiectul furtului miliardului. „Mi-au spus că Terguță este omul dvs”. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*