Ultimele Știri

Înțelegere istorică pe piața telecom din România. Ce înseamnă pentru clienții companiilor

telefoane mobile

Clienții a două mari companii de telefonie mobilă vor avea parte de o surpriză și se vor putea bucura de avantajele tehnologiei de comunicații 4G și 4G+. Astfel, în urma unui acord de roaming național, abonații Telekom România vor putea utiliza rețeaua Orange 4G/4G+. 

Acordul acoperă serviciile de date 4G si 4G+, precum și serviciile de voce prin intermediul rețelei LTE.

„Clienții Telekom România se vor putea bucura de tehnologiile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom România Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori. Beneficiile acestui proiect vor permite Telekom România să continue investițiile în regiunile neacoperite în prezent și să promoveze oferte și servicii competitive, în avantajul clienților. Prin acest demers, Telekom România își consolidează ofertă de servicii broadband printr-un avans semnificativ al serviciilor de comunicații 4G, în plus față de tehnologia de vârf FTTx care oferă clienților viteze de Internet de până la 1 Gbps și cele mai bune servicii de televiziune”, se arată în comunicat.  

Orange România și Telekom România au semnat și un contract de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Asta va permite Orange să intre pe piața serviciilor de comunicații fixe și să ofere clienților săi internet fix de mare viteză, precum și servicii TV îmbunătățite.    

„Cele doua companii vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propria strategie de dezvoltare în concordanță cu viziunea comercială și de business”, notează Orange România.  

Orange este lider pe piața de telefonie mobilă din România, cu 10,177 milioane de clienți și venituri de 947 milioane de euro, la 31 decembrie 2015. Orange România este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, cu peste 262 milioane de clienți pe cinci continente.  

Telekom România este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienți pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe și peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2014). Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014, mai mult de 60% din această valoare în afara Germaniei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*