Ultimele Știri

Integrarea romilor în UK și discriminarea românilor!

În ultima perioadă publicațiile britanice au ținut primele pagini cu atacuri la adresa imigranților români și bulgari, fiind etichetați drept hoți și țigani. 

Scandulul mediatic discriminator a atins apogeul după lansarea documentarului ‘Vin Românii’ realizat de jurnaliștii Channel 4.

Documentarul prezintă exemplele negative și infracționalitatea din rândul imigranților ajunși pe meleagurile Marii Britanii, material realizat sub o tentă dicriminatorie și rasistă pe alocuri. Românii care locuiesc, muncesc și își plătesc taxele ca orice cetățean britanic s-au simțit indignați de acțiunea jurnaliștilor Channel 4, și au organizat duminică o manifestație în fața sediului instituției, pentru a-și arăta nemulțumirea.

În cauză, duminică, tabloidele britanice au titrat cu materiale discriminatorii și acuzatoare la adresa imigranților români, iar din caracterizări nu au lipsit ‘epitetele’ , țigani, hoți, criminali și oameni care fură locurile de muncă cetățenilor britanici.

The Guardian a realizat o caracterizare a imigrantului român pe care îl descrie așa: 

”Sau poate, alternativ, vin în Marea Britanie. În scopul de a lucra din greu pentru o viață mai bună pentru tine și familia ta, precum și stimularea economiei britanice. Sau să jefuiască localnicii orbi, să bage mâna în buzunarele lor, fură locurile lor de muncă, abuzează de ospitalitate și  se îmbogățesc, cel mai probabil femeile lor fură. Totul în funcție de modul în care te uiți la el.”

Publicația Daily Mail a prezentat un raport din care reiese că 11.000 de imigranți veniți din România sunt reținuți anual, aceștia reprezentând cel mai mare număr proporționat la numărul de persoane din rândul unei comunități.

roma uk

În imaginile și clipul video prezentat de Daily Mail, drept români sunt prezentați etnici romi veniți în regat din țara noastră. Nu îi acuzăm pe romi de faptul că au părăsit România și ne fac de râs prin Europa, avem destui conaționali care se ocupă cu fapte care nu ne fac deloc cinste.

Problema societății britanice este una simplă, nu sunt în stare să integreze comunitatea romă, care a sosit oadată cu aderarea țărilor din estul Europei. Britanicii și alți occidentali ne-au criticat în repetate rânduri pentru faptul că nu ne ocupăm de integrarea romilor în societate, însă acum observăm că nici ei nu reușesc sau nu își doresc să facă acest lucru.

 

Englezii arată ușor cu degetul către români și spun țiganii, de fapt au o problemă socială pe care nu o pot rezolva. În repetate cazuri ne sunt prezentați romi care fură prin magazine sau din buzunare, dar ei britanicii ce fac pentru a stopa acest flagel în afară de a arăta cu degetul către România. Din păcate se mulțumesc cu distrugerea imaginii românilor care muncesc și trăiesc onest în Marea Britanie.

Acest lucru nu îi va ajuta să scape de problema integrării romilor în societatea britanică, iar discriminarea și rasismul îi va afecta grav  pe imigranții români. Partidele politice britanice caută la rândul lor popularitate printr-un discurs anti-imigraționist și discriminatoriu, aici putem încadra în special partidul extremist UKIP.

Marea Britanie nu va putea  trece de această problemă decât prin crearea de programe speciale pentru integrarea romilor în societate, altfel vor arăta în continuare cu degetul către Europa de Est.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*