Ultimele Știri

Întâlnire Ponta-Iohannis, înainte ca premierul să fie audiat la DNA

ponta iohannis

Premierul Victor Ponta a mers astăzi la DNA, în legătură cu dosarul Turceni-Rovinari, în care este urmărit penal. Procurorii i-au prezentat expertiza contabilă în acest dosar, urmând să stabilească și o dată pentru audieri.

Victor Ponta a plecat de la DNA, unde a stat mai puțin de 20 de minute. Procurorii i-au prezentat expertiza în dosar, dar nu l-au și audiat. Premierul a spus că a plătit în plus 2.000 de lei la stat, dar „nu-i mai cere înapoi”.

Se pare că înainte de a ajunge la DNA, premierul Victor Ponta, vicepreședintele Gabriel Oprea, dar și președintele Klaus Iohannis s-au întâlnit pentru a discuta despre prioritățile legislative din această toamnă, dar și despre consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 19 august a.c., cu Prim-ministrul României, domnul Victor Ponta. Pe agenda discuțiilor s-au aflat prioritățile legislative din această toamnă, fiind abordată, în cadrul acestei consultări instituționale, inclusiv tema Codului Fiscal.”, se arată în comunicatul de presă remis de Departamentul Comunicare Publică.

Procurorul îi va prezenta lui Victor Ponta expertiza contabilă făcută în dosarul său.

Dosarul a început în 2011, la sesizarea ANAF. Fiscul a descoperit ilegalităţi în contractele dintre Complexul Energetic Turceni şi casa de avocatură a lui Dan Șova, cu care a lucrat şi Victor Ponta. Dan Șova a fost pus sub urmărire penală în 2013.

În 3 iulie 2007, Complexul Energetic Turceni încheia cu „Şova şi Asociaţii” un contract de asistenţă juridică. Înţelegerea a fost semnată de Dumitru Cristea, directorul complexului, învinuit şi el în dosar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*