Ultimele Știri

Insulina ”inteligentă” noul tratament pentru diabet

Cercetătorii britanici cred că au descoperit insulina ”inteligentă” și sunt siguri că vor revoluționa tratamentul pentru cei care suferă de diabet. 

O singură doză de insulină „inteligentă” va circula prin organism şi se va activa când este nevoie, astfel că bolnavii nu vor mai fi nevoiți să-și admininstreze injecțiile. Până în prezent, studiile s-au realizat pe șoareci însă oamenii de știință doresc să înceapă teste și pe oameni, însă, din păcate experții spun că au nevoie de ani de testare.

Persoanele care suferă de diabet de tip I, care fie nu produc, fie nu pot utiliza propria insulină din organism, depind de injecţii cu insulină pentru a-şi menţine starea de sănătate normală. Fără aceste injecţii, nivelul de zahăr din sânge poate atinge niveluri foarte ridicate.

Experţii în diabet caută de foarte mult timp moduri de a uşura controlarea glicemiei şi de a o face mai accesibilă pacienţilor, iar aici intervine insulina „inteligentă”. Cercetătorii dezvoltă câteva tipuri diferite de insulină „inteligentă”, dar toate sunt realizate în aşa fel încât să se activeze când nivelul glicemiei este prea ridicat şi să se dezactiveze când revine la normal.

Doctorul Danny Chou de la Massachusetts Institute of Technology testează o astfel de insulină inteligentă pe care a dezvoltat-o în laborator alături de colegii săi. Este vorba despre o versiune modificată chimic a insulinei obişnuite, cu timp lung de acţiune.

Tratamentul cu insulină este necesar întotdeauna în cazul diabetului de tip I, în timp ce persoanele cu diabet de tip II îşi pot controla nivelul glicemiei printr-o dietă sănătoasă, un program de exerciţii şi monitorizarea nivelului de zahăr din sânge.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*