Ultimele Știri

Instanţa confirmă redeschiderea urmăririi penale a lui Traian Băsescu în dosarul în care un bărbat l-a reclamat că nu a demisionat în 5 minute

basescu

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Traian Băsescu, în dosarul în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt, conform Agerpres.

Instanţa a constatat că este legală şi temeinică ordonanţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Sectorului 5 după ce, în 9 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a stabilit că Judecătoria este competentă să analizeze şi să dea o soluţie cererii Parchetul instanţei supreme de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care un bărbat din Craiova l-a reclamat pe fostul preşedinte Traian Băsescu că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.

„A fost o declaraţie verbală asupra căreia am revenit imediat după votul dat în Parlament (…) Parchetul îmi face un program extrem de alert. Nu este o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări”, declara Traian Băsescu, în octombrie, la ICCJ.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*