Ultimele Știri

Inspectorul școlar general al Municipiului București a demisionat din funcție

Inspectorul școlar general al Municipiului București, Constantin Trăistaru, a demisionat din funcție. Motivele pentru care  a ales să demisioneze nu sunt cunoscute, fiind declarate ca fiind personale. 

În urma acestei decizii neașteptate, interimatul la conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) urmează să fie asigurat de adjunctul Florian Lixandru, conform anunțului făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat luni, 15 decembrie, ordinul de eliberare din funcţie a inspectorului şcolar general al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru. Ordinul devine efectiv în data de 22 decembrie. Menţionăm că domnul Constantin Trăistaru este cel care a solicitat ministrului Remus Pricopie, în mod expres, eliberarea din funcţie din motive personale”, se menționează într-un comunicat.

Constantin Trăistaru a deținut această funcție vreme de doi ani, fiind  numit la conducerea ISMB în iulie 2012. În vara anului trecut, acesta a fost implicat într-un scandal, alături de fiica sa Traistaru Ada Ioana, absolventă a clasei a XII-a, la acea vreme. O profesoară, pe nume Alina Sirca, venea cu acuzații conform cărora inspectorul ar fi intervenit pentru notele de la BAC ale fiicei sale.

Profesoara declara: “În mai 2013, fiica lui Traistaru era deja la Gheorghe Lazar, unde a ajuns cu mediile deja încheiate de profesorii de la Școala Centrală și unde a dat Bacalureat cu dedicație. Practic, tăticul Trăistaru Constantin a fraudat legea pentru ca fiica sa să aiba diplomă de la Lazăr fără ca ea să fi studiat aici pentru că are medie prea mică”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*