Ultimele Știri

Inspectoratele de Regim Silvic vor face angajări. Noii angajați vor avea salarii ca personalul de la ANAF

Hotărârea de Guvern de funcţionare a Gărzii Forestiere va fi adoptată săptămâna viitoare, urmând să fie scoase la concurs mai multe posturi vacante. Potrivit conducerii CRSC Vâlcea, angajaţii Gărzilor Forestiere vor primi aceleaşi salarii ca personalul ANAF.

Posturile vor fi coupate în urma unor criterii extrem de stricte, concurenții urmând să treacă prin testări psihologice, testări de integritate şi partea scrisă. Scoaterea la concurs a acestor locuri va fi avea loc imediat ce Hotărârea de Guvern de funcţionare a Gărzii Forestiere va fi aprobată.

„Săptămâna viitoare vom scoate Hotărârea de Guvern de funcţionare a Gărzii Forestiere, care s-a înfiinţat prin transformarea ITRSV. Acest lucru l-am făcut pentru că este necesar ca în România tăierile ilegale să fie stopate, pentru că din toate înregistrările făcute atât de către Institutul Forestier Naţional, cât şi de Institutul de Statistică, de ITRSV-uri a rezultat că 8,8 milioane de metri cubi se taie ilegal în România”, a declarat Graţiela Gavrilescu, conform Agerpres.

Scopul Gărzii Pădurilor este acela de a opri tăierea ilegală de păduri din România, și nu numai. Aceștia urmăresc și reîmpădurirea suprafețelor defrișate, iar în acest scop vor trimite la sfârşitul lunii septembrie spre aprobare Parlamentului României, Strategia Naţională de Împăduriri: ”Facem un program integrat în domeniul pădurilor. Am discutat azi cu reprezentanţii ITRSV-urilor şi Direcţiilor Silvice şi le-am spus că în perioada următoare tot ce înseamnă norme subsecvente ale Codului Silvic vor fi aprobate”, a precizat ministrul.

Potrivit conducerii CRSC Vâlcea, angajaţii Gărzilor Forestiere vor primi aceleaşi salarii ca personalul ANAF, iar cota de motorină va ajunge chiar şi la 500 de litri de motorină de maşină, potrivit Adevărul. 

„Organizarea şi funcţionarea o să fie aceeaşi, Garda Forestieră verifică respectarea regimului silvic în toate structurile silvice de stat sau privat, modul cum se fac tăierile, dacă se împădureşte, dacă au contracte de prestări servicii silvice, proiecte de împăduriri. În termen de trei luni de la preluare, tot personalul va fi supus la evaluări de integritate făcute la nivel central. Înfiinţarea gărzilor forestiere presupune şi creşteri salariale, o să fie o salarizare la nivelul celor de la ANAF, vom avea şi noi uniformă, o să fie dotare cu autoturisme corespunzătoare, inscripţionate, cotă de combustibil mulţumitoare, de aproape 500 de litri de motorină de maşină, o să fie dotare tehnică şi umană care să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor“, a spus Gheorghe Dinucă, comisar şef adjunct în cadrul CRSC Vâlcea, citat de ziare.com.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*