Ultimele Știri

Inspector şcolar anchetat de DNA

Update:

Inspectorul şcolar general, Keresztely Irma nu a dorit să facă comentarii pe marginea acestui subiect, explicând că poziţia oficială a IŞJ Covasna este exprimată în comunicatul de presă postat pe site-ul instituţiei.

Conform documentului, Lengyel Ladislau nu mai profesează ca inspector şcolar în cadrul IŞJ Covasna, fiindu-i suspendat contractul individual de muncă până la finalizarea anchetei.


 

Inspectorul şcolar Lengyel Ladislau este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi primit de la un cadru didactic suma de 600 de lei pentru a transmite subiectele la examenul de ocupare a posturilor didactice.

Potrivit comunicatului remis de DNA, “inspectorul școlar pentru învățământul primar – secția maghiară, din cadrul Inspectoratului Şcolar al Județului Covasna, i-a promis unui candidat la concursul de ocupare a posturilor didactice, organizat în data de 21 iulie 2014, că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Ministerului Educației Naționale pentru obținerea subiectelor de examen. Ulterior, inculpatul Lengyel Ladislau i-a remis acestui candidat respectivele subiecte.”

În data de 23 iulie 2014, conform înţelegerii anterioare, pentru ‘serviciile’ sale, inculpatul a primit de la acea persoană suma de 600 de lei. În luna mai 2014, inculpatul Lengyel Ladislau, în calitate de inspector şcolar, a efectuat o inspecţie specială la o şcoală gimnazială şi a acordat notă maximă unei învăţătoare, în mod nemeritat. În legătură cu aceste acţiuni, în datele de 21 şi 24 iulie 2014, inculpatul a primit de la soţul acesteia, alimente în valoare de 150 de lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat, acesta nemaiavând dreptul de a profesa ca inspector şcolar pe perioada controlului judiciar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*