Inspecţia Sanitară a amendat cu 6.000 de lei Spitalul de Arși din Capitală! Activitatea din Secţia ATI, suspendată

spitalul de arsi

Activitatea din secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală a fost suspendată, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei, în urma deciziei luate de Inspecția Sanitară.

Conform Inspecției Sanitare, spitalul trebuie să ia mai multe măsuri, precum: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

În urma controlului efecutat astăzi (joi, n.r.), Inspecţia Sanitară a decis interzicerea serviciilor de asistenţă medicală care implică utilizarea secţiei ATI la Spitalul de Arşi. În acest moment, sunt doi pacienţi pe secţia ATI. După transferarea acestora, activitatea secţiei se suspendă complet, până la remedierea deficienţelor. Între timp, spitalul nu poate primi noi cazuri care ar necesita activitatea secţiei ATI”, a anunţat, joi seară, Ministerul Sănătăţii, citat de news.ro.

Reamintim că Ministerul Sănătății a decis închiderea parțială a Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, în urma cazului de contaminare cu larve a unui pacient, dar şi decesul unei femei căreia i s-a făcut o transfuzie greşită, cu sânge de altă grupă decât cea pe care aceasta o avea.

Încep prin a spune cât de mult regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi. Spitalul de Arşi se află într-o situaţie gravă, şi nu de ieri, de azi; o cunoaştem de la Colectiv. În noiembrie am fost acolo ca volunat. În ultimele două luni, am avut deja multe situaţii de criză. (…) În weekendul cu explozia de la Valea Casacdelor, am fost la Spitalul de Arşi, am văzut condiţiile, iar domnul doctor Cătălin Cîrstoveanu a făcut voluntaria acolo o noapte, cu două asistente de la „Marie Curie”, pentru a ajuta personalul de acolo şi pentru a face un raport pentru mine. Acel raport înregistrează o situaţie care nu este cu mai puţin gravă faţă decât ce aţi văzut azi”, a declarat Vlad Voiculescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *