Ultimele Știri

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu în cazul judecatorului care a decis eliberarea lui Piedone

piedone

Inspecția Judiciară s-a autosesizat din oficiu în cazul judecătorului care l-a eliberat pe Cristian Popescu Piedone și a celor două funcționare din cadrul primăriei Sectorului 4. Piedone și cele două angajate au fost arestate pentru autorizarea ilegală a Clubului Colectiv, locație unde și-au pierdut viața 53 de persoane și alte zeci au fost grav rănite.

Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri contestaţiile formulate de Piedone şi cele două funcţionare la decizia de arestare luată pe 7 noiembrie de Tribunalul Bucureşti, respingând, că nefondată, propunerea DNA de arestare a celor trei. Decizia de eliberare a fost luată de judecătorul Constantinescu Constantin Luchian.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din stradă Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti.

Prin această, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urmă cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Procurorii susţin că, pentru a autoriza funcţionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerinţele legale necesare avizării.

În acelaşi timp, cele două funcţionare din Primărie, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*