Ultimele Știri

Însângeraţi, încătuşaţi şi forţaţi să stea în genunchi: Cum sunt TORTURAŢI cei care ar fi participat la lovitura eşuată de stat din Turcia – FOTO, VIDEO

turcia

Încătuşaţi, cu sânge pe faţă şi pe trup, forţaţi să stea în genunchi sau culcaţi pe direct pe caldarâm, de multe ori doar în lenjerie intimă. Aşa apar cei mai mulţi deţinuţi prezentaţi de mass-media turce ca fiind participanţi la lovitură de stat eşuată. Sunt imagini degradante despre modul în care sunt trataţi şi cel mai probabil torturaţi, în arest preventiv, liderii din armată care ar fi pus la cale puciul menit să îl dea jos pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit Daily Mail, imaginile video au fost difuzate de televiziunile  pro-guvernamentale şi par a fi dovada epurării pe care o practică preşedintele turc.

„Avem informaţii că au fost ţinuţi în detenţie cu cătuşe, abuzaţi, bătuţi cu bestialitate. Nivelul de violenţă depăşeşte câteva lovituri aplicate”, a declarat Andrew Gardner, oficial Amnesty Internaţional.

1

Numărul judecătorilor, funcţionarilor publici, profesorilor universitari, ofiţerilor de poliţie şi militarilor arestaţi, demişi sau suspendaţi a ajuns la 60.000.

2

De altfel, Erdogan a anunţat public că în perioada următoare se vor face „urgente” restructurări în rândul forţelor armate, deoarece este nevoie de „sânge proaspăt”.

Şeful statului turc a declarat că o reuniune a Consiliului militar suprem, programată pentru data 1 august, ar putea fi devansată cu o săptămână, pentru a pregăti restructurarea forţelor armate: „Cu toţi lucrează împreună la ce am putea face (…) şi în foarte scurt timp o nouă structură va apărea. Cu această nouă structură, cred că forţele armate vor primi sânge nou”.

3

„La urma urmei, după tot ce s-a întâmplat, cred că până acum au tras nişte învăţăminte foarte importante. Acesta este un proces continuu, nu ne vom opri niciodată, vom continua foarte activ, avem planuri,” a adăugat Erdogan.

Acesta a promis pedepse dure pentru cei care au organizat lovitura de stat de vinerea trecută şi a declarat că va aproba pedeapsa capitală, dacă Parlamentul decide acest lucru, căci aceasta este voinţa poporului.

4

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*