Ultimele Știri

INS: Populaţia României scade de la lună la lună

populatie

Populaţia României se află într-o scădere continuă de mai bine de 10 ani, însă nimeni nu trage vreun semnal de alarmă. O populaţie redusă aduce la rândul său probleme uriaşe, având în vedere că cei care au părăsit România sunt tineri. 

Dispariţia unui număr masiv de cetăţeni este o bombă cu efect întârziat, care va provoca un colaps economic şi social. Populația României a scăzut în decembrie 2015, cu 6.270 de persoane, din cauza sporului natural negativ, în timp ce numărul căsătoriilor a fost cu 1.002 mai mare comparativ cu cel consemnat în aceeași lună din anul precedent, potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS), publicate miercuri.

În ultimii 10 ani circa 5 milioane de români au părăsit ţara. Populaţia României a scăzut constant în ultimii ani, ajungând ca în anul 2014 să se mai înregistreze sub 20 de milioane de locuitori, ceea ce face ca populaţia rezidentă a ţării să fie la nivelul anului 1966, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

România nu poate asigura menţinerea populaţiei la 19 milioane de locuitori într-un orizont de timp, având în vedere că prin reducerea populaţiei rezidente dispar anual cam două oraşe de nivel mic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*