Înregistrare audio. Discuție între un medic și fostul manager al Spitalului de Arsuri: „Toți pacienţii din Reanimare mor de infecţii”

  • Adelina Mitrache
  • 20 iulie 2016
  • Social
spital

Medicul care a filmat pacienţi cu viermi pe răni la secţia de Reanimare a dat publicității o înregistrare cu fostul manager al Spitalului de Arsuri, Mihai Marinescu, în care îi sesiza o serie de nereguli din spital și îi reproșa mizeria de acolo. Situaţia de la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti era grea cel de puţin anul trecut, rezultă din discuţia aprinsă pe care doctorul a avut-o cu managerul de la acea vreme.

Discuție Camelia Roiu – Mihai Marinescu:

Camelia Roiu: Vă spun eu că am făcut nişte referate, în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol.

Mihai Marinescu: De către cine?

Camelia Roiu: De către şefi, şefuţi şi conducere. Eu salvez nişte pacienţi, pe care alţii nu îi salvează. Sunteţi responsabil de tot ce se întâmplă în spital. Ştiţi că nu aveţi filtre în sala de operaţie? Nu ştiţi. Ştiţi că chirurgii se spală cu apă ca şi de la chiuvetă şi după aia intră în operaţie? Ştiţi că aveţi pacient pe terapie de patru luni? Habar n-aveţi! Este un malpraxis. Spitalul e varză. Se fumează în blocul operator.

Mihai Marinescu: Doamna doctor, de ce e varză?

Camelia Roiu: Toţi pacienţii din Reanimare mor de infecţii.

Discuția dintre cei doi a avut loc anul trecut. Medicul anestezist Camelia Roiu îi atrăgea atenția managerului de la acea vreme, Mihai Marinescu, asupra unor nereguli din spital, care puneau în pericol viața pacienților. Lipsa filtrelor în sălile de operație și dezinfectarea inecorectă a medicilor sunt două dintre problemele sesizate de medic.

Mihai Marinescu a demisionat în luna iunie a acestui an, înainte să izbucnească scandalurile de la Spitalul de Arsuri în presă. 

La Spitalul de Arsuri au fost deschise două anchete, după ce două persoane au murit în condiții suspecte. Mai precis, este vorba despre o pacientă care a decedat după ce a primit o transfuzie de sânge greșită și un pacient care avea larve într-o rană de la gât și care până la urmă a murit. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *