Ultimele Știri

Inovație medicală în depistarea cancerului

Profesor Dr. Sorin Mușat, specialist în anatomie patologică, a brevetat un protocol, pentru prelucrarea țesuturilor, care ajută la despistarea cancerului în doar 24 de ore. 

Doctorul Sorin Mușat a lucrat timp de 16 ani în Canada iar acum s-a întors în România și a brevetat cinci invenții. Cea mai importantă dintre ele este de departe aparatul care poate depista orice tip de cancer în doar o zi, faţă de o lună cât durează acum procesarea probelor de laborator. Peste ocean, aparatul a fost foarte apreciat și are cumpărători. Preţul lui, de 3.000 de euro, este cu mult mai mic decât  cel al aparatelor folosite în prezent.

sorin musatDr. Sorin Mușat

“Aparatul este programat, are diverse programe de procesare, în funcţie de ţesutul investigat. Pur şi simplu apăsăm pe buton, el îşi face singur treaba până a doua zi, când piesa este gata şi poate fi prelucrată mai departe”, a spus doctorul Sorin Muşat.

În România apar anual peste 80.000 de cazuri de cancer. Doctorul Sorin Mușat este de parere că diagnosticarea rapidă a cancerului duce la șanse mai mari de vindecare. Doctorul mai pregăteşte încă două invenţii spectaculoase care vor apărea până la sfârşitul anului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*