Ultimele Știri

Îngrijorări în Italia: ‘Terorismul să fie combătut mai puternic pentru a evita un al treilea război mondial!’

Sergio Mattarella

Preşedintele italian Sergio Mattarella a cerut miercuri ca imiganţii să fie trataţi cu amabilitate, iar terorismul să fie combătut mai puternic pentru a evita un posibil „al treilea război mondial”.

„Omenia pe care o arătăm primind refugiaţi disperaţi, inteligenţa cu care abordăm fenomenul migraţiei şi fermitatea cu care combatem traficanţii de persoane vor fi modalităţile în care arătăm lumii calitatea vieţii democratice”, a precizat preşedintele italian, într-un mesaj adresat organizaţiei catolice Comunione e Liberation, cu ocazia reuniunii sale anuale la Rimini.

Italia şi Grecia sunt cele mai afectate de criza imigranţilor care traversează Marea Mediterană, iar centrele lor de recepţie sunt supraaglomerate. Tensiunile sociale s-au intensificat din cauza numărului mare de imigranţi, iar Roma a cerut Uniunii Europene să ofere mai mult ajutor.

În mesajul său către Comunione e Liberation, Mattarella a abordat de asemenea ameninţarea reprezentată de gruparea Stat Islamic în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi de Boko Haram în Nigeria, precum şi de organizaţiile afiliate reţelei Al-Qaida în aceste regiuni sau de terorişti solitari în Europa.

El a afirmat că „terorismul alimentat de distorsionarea fanatică a credinţei în Dumnezeu încearcă să introducă în Mediterana, Orientul Mijlociu şi Africa germenii unui al treilea război mondial”. „Este responsabilitatea noastră să îl oprim”, a adăugat preşedintele.

Mattarella a descris de asemenea corupţia ca un „germen” care subminează societatea şi a avertizat cu privire la populismul şi naţionalismul din Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*