Ultimele Știri

Îngrijorare și amenințări de la Washington: Rusia va plăti un preț și mai mare

White-House

Departamentul de Stat american consideră că responsabilitatea pentru recenta escaladare a violențelor în estul separatist al Ucrainei aparține Moscovei și rebelilor din regiune, diplomația SUA avertizând în același timp Rusia că va plăti ”un preț și mai mare” dacă va continua astfel de acțiuni, transmite agenția de presă Interfax.

”Rusia și separatiștii duc aceste atacuri. Nu există nicio îndoială. Așa au procedat și în august anul trecut când acțiunile lor au dus la escaladarea conflictului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al diplomației americane, John Kirby, adăugând că observatorii Misiunii OSCE în Ucraina au confirmat aceste informații.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a subliniat totodată că autoritățile americane sunt ”extrem de îngrijorate de intensificarea atacurilor din partea forțelor combinate ale rușilor și separatiștilor peste linia de încetare a focului în estul Ucrainei”.

În această situație, a mai declarat John Kirby, SUA ”fac apel la încetarea imediată a focului și la îndeplinirea completă a acordurilor de pace de la Minsk”, avertizând că ”încercările Rusiei și separatiștilor de a ocupa și mai multe teritorii vor avea un preț și mai mare”.

Declarațiile diplomației americane intervin în contextul în care în estul separatist ucrainean se înregistrează de mai multe zile o intensificare a confruntărilor, acestea soldându-se cu mai multe victime în rândul civililor.

Rusia, acuzată de Kiev și de Occident că îi susține pe separatiști, a acuzat la rândul său Ucraina că ‘pregătește o ofensivă’ în regiune. ‘Suntem îngrijorați de cursul pe care l-au luat evenimentele în ultimele zile, care seamănă foarte mult cu o pregătire pentru o acțiune militară’, declara luni ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*