Ultimele Știri

INFOTRAFIC: Se circulă în coloană pe Valea Prahovei(DN1); rute ocolitoare

coloana

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (11:45), traficul rutier este intens pe DN1 Braşov – Bucureşti. La intrarea în Buşteni dinspre Azuga există o coloană de autovehicule în mişcare.

Pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti circulaţia se desfăşoară fără probleme. Ninge uşor pe DN7, pe Valea Oltului. Partea carosabilă este umedă, zăpadă existând doar în zona acostamentelor. Este necesar să se ruleze cu viteză adaptată, în primul rând în curbe.

„În ultimii ani, pe segmentul Predeal — Comarnic, pe sensul de mers către București, cel mai greu s-a circulat în ziua de 2 ianuarie, când se termină majoritatea sejururilor de Revelion. Spre deosebire de alți ani, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2016 a fost aglomerație și pe sensul de mers către Brașov, numeroși turiști mergând în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran și în Poiana Brașov după trecerea dintre ani. Așadar, dacă se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, în județele Brașov și Prahova, le recomandăm automobiliștilor care pornesc din Brașov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele — Cheia — Ploiești”, menționează sursa citată.

Polițiștii rutieri estimează că este posibil să se îngreuneze circulația și pe DN73A Râșnov — Predeal, la intersecția cu DN1, așa că recomandă o altă rută spre București, din zona Bran-Moieciu circulând pe DN73 Brașov—Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare-Pravăț—Târgoviște, DN71 Târgoviște — Bâldana, DN7 Bâldana — București.

„Chiar dacă această rută trece prin multe localități în care limită maximă de viteză este de 50 km/ h, se merge constant, fără a staționa în coloană, așa cum se întâmplă pe DN1 Predeal — Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14,00. Aceasta deoarece, începând de duminică, de la ora 14,00, până luni, la ora 12,00, pentru sudul și sud-vestul țării va intra în vigoare o atenționare cu cod galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, referitoare la ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute și viscol (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). Așadar, le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei”, mai arată Centrul Infotrafic.

Cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizată de atenționare sunt DN65 Craiova — Pitești, DN7 Sibiu — Râmnicu Vâlcea — Pitești, autostrada A1 Pitești — București și DN6 Alexandria  — București. Probleme vor fi și pe DN67C Novaci — Rânca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol.

Conform informaţiilor primite de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi, pe secţia de cale ferată 702, între Buzău-Sud şi Cilibia, dar şi între Făurei şi C.A. Rosetti, pe firul 1, şina s-a fisurat din cauza gerului. Până la remedierea avariei, trenurile vor circula pe firul 2. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*