Informații secrete despre „dopajul legal”: Astmul e indus de antrenori prin efort, apoi se iau reţete de medicamente interzise

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Sport
ProSport a reușit să obțină informații confidențiale despre vedetele aflate pe lista hackerilor de la Fancy Bear. Informațiile au fost oferite de persoane care au zeci de ani de activitate în domeniul sportiv, motiv pentru care au ales să-și păstreze identitate, acestea fiind menționate sub numele de „sursa #1” şi „sursa #2”.
Pe 13 august 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, înotătoarea daneză Blume Pernille intra în bazinul olimpic şi termina proba de 50 de metri în 24,07 secunde, cu o fracţiune de secundă sub recordul olimpic. Aceasta a reușit să obţină primul titlu olimpic pentru Danemarca după 68 de ani, învingând înotătoare mult mai experimentate decât ea.

În aceeaşi zi, Pernille câştiga bronzul pentru Danemarca în proba de ştafetă 4×100 de metri mixt. O zi perfectă pentru o tânără de 22 de ani, însă 24 de ore mai târziu, Pernille a fost testată de oficialii Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), iar proba ei de urină conţinea Terbutalină, o substanţă care se încadrează pe lista interzisă de WADA, la capitolul „S.3 – Beta 2 agonişti”.Fişa testului fost înregistrată în baza de date a agenţiei mondiale pe 19 august, iar nimeni din exterior nu a avut acces la rezultat. De altfel,  rezultatul ar fi rămas secret dacă hackerii de la Fancy Bear – un grup misterios acuzat că ar avea legături cu Glavnoje Razvedyvatel’noje Upravlenije, pe scurt GRU, serviciul secret al armatei ruse – nu ar fi publicat joi fişa înotătoarei daneze.

În ceea ce privește datele din reţeta înotătoarei daneze Blume Pernille, „sursa #2” a declarat: „Incredibil! Tratamentul acesta face ca randamentul schimbului de gaze la nivelul alveolei pulmonare să crească exponenţial. Practic, sportiva aceasta inspiră o cantitate de trei ori mai mare de oxigen decât o persoană normală şi expiră o cantitate de cinci ori mai mare de dioxid de carbon. Are un avantaj incredibil”.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *